Witte rook: eerste solosingle van Josje is klaar

Witte rook: eerste solosingle van Josje is klaar

Foto: Liefde voor Muziek

Eindelijk witte rook in het kamp van Josje Huisman (31): de blonde ex-K3-zangeres heeft een eerste solo­single klaar. Gasolina verschijnt volgende week.

Op het debuut­album is het wel nog iets langer wachten dan voorzien. Josje en haar producer zijn nog volop aan het sleutelen aan een aantal nummers. Pas als het resultaat helemaal naar de zin van Josje en haar platenfirma is, krijgt ook het grote publiek de eerste solonummers van de blondine te horen. Zeker is alvast dat Josje niet alleen als zangeres credits krijgt, ze schreef ook mee aan de liedjes.

Josje tekende begin deze ­zomer een platencontract met Sony Music Entertainment Benelux. Daar waren keiharde onderhandelingen aan voorafgegaan, want ook andere ­platenfirma’s wilden Josje maar wat graag in huis halen na haar gesmaakte doortocht in Liefde voor Muziek. Daar bewees ze immers dat ze meer ­aankan dan de luchtige K3-deuntjes en toonde ze zelfs haar capaciteiten als rapster. Met enkele van de nummers uit ­Liefde voor Muziek dook ze al even op in de iTunes-downloadcharts, maar haar echte solodebuut is dus gepland voor volgende week.

Hoewel Josje tijdens het ­populaire VTM-programma verschillende nummers in het Engels bracht, heeft ze voor haar solocarrière toch gekozen voor het Nederlands. “Ik heb gemerkt dat ik me daar toch het beste thuis in voel”, klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees