Tweelingbroers Sweeck op één en twee in Las Vegas

Tweelingbroers Sweeck op één en twee in Las Vegas

Foto: BELGA

Laurens Sweeck (Era-Circus) heeft de befaamde Cross Vegas gewonnen. Zijn broer Diether Sweeck eindigde op de tweede plaats in Las Vegas.

Laurens Sweeck ging er al in de eerste ronde vandoor. Toen zijn broer in het tweede deel van de race de Amerikaan Powers kon afschudden en alleen op de tweede plaats reed, besloot Laurens hem op te wachten om samen over de streep te gaan. Vorig jaar ging de eindzege er naar Wout Van Aert die het toen haalde voor Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck.

Voor Laurens Sweeck is het al de tweede zege van het seizoen nadat hij vorig weekend ook al de Jingle Cross in Iowa City won, een opwarmertje van de Wereldbekercross in Iowa City waarin hij tweede werd achter de ongenaakbare Mathieu van der Poel.

Omdat Cross Vegas anders de voorbije twee jaar geen Wereldbekerstatus meer heeft, besloten – op de broers-Sweeck na – alle Belgische en Europese toppers niet naar de stad in de woestijn af te zakken. Het deelnemersveld in deze “gewone C1-cross” was dan ook vooral Amerikaans getint. Het was de laatste editie van Cross Vegas. Volgend jaar verhuist de wedstrijd naar het Amerikaanse Reno.

Nash aan het feest bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de eindzege woensdagavond naar de Tsjechische Katerina Nash (Clif Bar). Zij haalde het afgescheiden van de Canadese Catherine Pendrel en de Amerikaanse Ellen Noble. De Française Caroline Mani werd, in een sprint met twee, vierde voor de Amerikaanse Chloe Woodruff. Er kwam geen enkele Belgische renster aan de start.

Nash was ook al de sterkste in de eerste Wereldbekercross dit seizoen, afgelopen zondag in Iowa, en start komende zondag ook als topfavoriete voor de Wereldbekercross in het Amerikaanse Waterloo.

Corrigeer