Zesde arrestatie na ontploffing metro Londen: verdachte is jongen van 17

Zesde arrestatie na ontploffing metro Londen: verdachte is jongen van 17

(archiefbeeld) Foto: AFP

De Britse politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een zesde verdachte opgepakt in het onderzoek naar de aanslag op de Londense metro van vorige vrijdag.

Het gaat om een jongeman van zeventien. De politie pakte hem even na middernacht lokale tijd op in Thornton Heath, in het zuiden van Londen. Daar is een huiszoeking gaande.

Het gaat om de jongste verdachte tot nu toe. Eerder liepen al een 18-jarige en mannen van 21, 25, 30 en 48 tegen de lamp. De 21-jarige verdachte, Yahyah Farroukh, is intussen wel vrijgelaten. Zijn arrestatiebevel liep donderdag af, hij kwam zonder een aanklacht weer op vrije voeten. 

“De huiszoekingen blijven gaande op vijf adressen. Speurders voeren uitgebreid onderzoek om alle feiten achter de aanval te ontdekken”, zegt Dean Haydon, hoofd terreurbestrijding, in het persbericht. De huiszoekingen zullen naar verwachting nog enkele dagen duren.

Bij de ontploffing van de zelfgemaakte bom in een vol metrostel in de buurt van het bovengrondse station Parsons Green raakten 30 mensen gewond. Terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS) eiste de aanslag op. De politie meldde eerder al dat het explosief - TATP-springstof in een emmer met nagels - niet volledig tot ontploffing kwam.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees