’t Is gebeurd: gezin verwelkomt twintigste “en laatste” baby

’t Is gebeurd: gezin verwelkomt twintigste “en laatste” baby

Foto: Facebook

Het grootste gezin van Groot-Brittannië heeft weer een reden tot vieren. Maandag kwam Archie ter wereld, zoontje van Sue en Noel Radford en - hou je vast - hun twintigste kind.

“We zijn verheugd om jullie onze nieuwste aanwinst voor te stellen”, schrijft trotse mama Sue Radford (42) op Facebook. “Dit is Archie Rowan Radford.”

Archie is de elfde zoon en het twintigste kind in het gezin Radford, naast Chris (28), Sophie (23), Chloe (22), Jack (20), Daniel (18), Luke en Millie (16), Katie (14), James (13), Ellie (12), Aimee (11), Josh (10), Max (8), Tillie (7), Oscar (5), Casper (4), Hallie (2) en Phoebe (13 maanden). Ook hun zoontje Alfie rekenen ze mee. Hij overleed helaas drie jaar geleden na 23 weken zwangerschap.

Laatste kind

Eerder dit jaar vertelde Sue dat Archie haar laatste kind zou zijn. “Het wordt zeker onze laatste”, vertelde ze aan The Sun. “Ik denk er wel eens over na dat de risico’s groter worden naarmate ik ouder word. ”

Een andere reden die ze aanhaalde: de naam. “Het is moeilijk om te kiezen, want we hebben al zoveel namen gebruikt”, aldus Sue. “We hebben er echt moeite mee en komen op geen enkele naam.”

Toch is de deur naar een eenentwintigste baby nog niet helemaal gesloten. Haar echtgenoot Noel (46) bekende immers deze week dat hij een vasectomie niet ziet zitten. Hij liet er al eens een uitvoeren tijdens de negende zwangerschap van zijn vrouw, maar vroeg later om die weer ongedaan te maken toen het koppel besloot om voor nog meer kinderen te gaan.

Adoptie

Mama Sue was amper veertien jaar oud toen ze haar eerste kindje kreeg. Samen met Noel besliste ze de baby te houden omdat ze zelf allebei waren afgestaan ter adoptie na de geboorte.

Vier jaar later beslisten ze in het huwelijksbootje te stappen. Kort na hun huwelijk kondigden ze een tweede zwangerschap aan. Eén jaar later een derde. En zo volgden nog meer dan tien kinderen.

Hun jongste dochtertje werd uiteindelijk geboren in juli vorig jaar. Toen zeiden de ouders al dat ze nog een kindje niet uitsloten. “Onze vrienden en familie zeggen dat we nog één kindje moeten krijgen om op een even aantal te stoppen. Ik sluit dat alleszins niet uit”, zei Sue toen.

Adoptie

Om het grote gezin te kunnen onderhouden, vertrekt de vader des huizes iedere dag om 5 uur ’s ochtends naar het werk. Daar draait hij een shift van elf uur in de bakkerij van de familie. Zijn oudste kinderen helpen hem daarbij een handje.

Moeder Sue zorgt thuis voor de kinderen. Zij moet negen keer per dag een was doen. In totaal geeft ze wekelijks ook 340 euro uit aan eten en drinken. Het gezin consumeert namelijk dagelijks achttien brikken melk, drie liter fruitsap en drie dozen ontbijtgranen.

Toch is er ook ruimte voor een jaarlijkse vakantie in het buitenland. Voor verjaardagen wordt telkens een budget van omgerekend 115 euro voorzien voor de cadeautjes.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees