LottoNL-Jumbo strikt Nederlander Danny van Poppel

LottoNL-Jumbo strikt Nederlander Danny van Poppel

Danny Van Poppel won dit jaar een etappe in de Ronde van Polen. Foto: Photo News

Wielrenner Danny van Poppel verhuist van Team Sky naar LottoNL-Jumbo. De 24-jarige sprinter rijdt de komende twee jaar voor de Nederlandse formatie uit de UCI WorldTour. De zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel boekte vorige maand na een reeks ereplaatsen een etappezege in de Ronde van Polen.

Van Poppel is bezig aan zijn tweede jaar bij de Britse topploeg Sky, waar hij ook kon blijven. De 24-jarige Nederlander kiest echter voor een overstap naar LottoNL-Jumbo, waar hij naast zijn landgenoot Dylan Groenewegen de tweede sprinter wordt. “Hoe de ploeg bezig is met het sprinten spreekt mij erg aan”, zei Van Poppel donderdag. “Dat is mijn hoofddoel, hoewel ik ook erg uitkijk naar de klassiekers.”

Van Poppel doet zondag mee aan de wegwedstrijd op de WK in het Noorse Bergen. Bondscoach Thorwald Veneberg riep hem op als vervanger van de geblesseerde Dylan van Baarle.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.