Bouw fietstunnel onder Dampoort "moet" in maart kunnen starten

Gent - Het aanleggen van een fiets- en wandeltunnel onder de treinsporen vlak voor station-Dampoort in Gent moet volgend voorjaar kunnen starten. Een bestek is gelanceerd. "We moeten de timing halen", klinkt het.

De Stad Gent lanceert deze maand een bestek om een aannemer te vinden voor een nieuwe fiets- en wandeltunnel onder de treinsporen aan het Dampoortstation. De tunnel zal 300 meter van het station liggen en de Machariuswijk verbinden met de Dendermondsesteenweg en het Bijgaardepark. Fietsers zouden zo de drukke Dampoortrotonde kunnen ontwijken.

De tijd dringt, want de bouw van de tunnel moet in maart 2018 kunnen starten. “Onder een spoorwegbedding doorgaan is nu eenmaal niet zo evident”, zegt Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit. “Er zijn al afspraken gemaakt met spoorwegbeheerder Infrabel. We moeten die timing dus halen.”

De bouw van de tunnel zal 200 werkdagen duren. De kostprijs is begroot op 1,5 miljoen euro.

Dit is het traject dat fietsers en wandelaars zullen kunnen volgen, eens de tunnel af is. Het pad zal aansluiten op de parking aan de Aldi en Hubo op de Dendermondsesteenweg.

(c) Google Maps

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio