Proces ‘fitnessmoord’ van start: mislukte drugsdeal eindigt met dodelijk schot

Antwerpen / Moorslede / Menen -

In de rechtbank van Ieper is het proces van de ‘fitnessmoord’ in Dadizele gestart. Op vraag van de advocaat van Sven G. worden alle beklaagden nog eens verhoord tijdens een zitting op 5 oktober. Op 16 november staan de pleidooien gepland.

Bij de fitnessmoord kwam op 15 augustus 2016 Antwerpenaar Elias Keegan (19) om het leven. Hij was samen met twee vrienden naar West- Vlaanderen afgezakt voor een drugsdeal. Tijdens de overhandiging van de drugs liep het mis omdat de Antwerpenaren vals geld op zak hadden en weigerden te betalen aan de vrienden die elkaar van in het fitnessmilieu kenden. De Antwerpenaren zouden plots een matrak en alarmpistool bovengehaald hebben, waarop Tom K. (26) uit Moorslede en de anderen uit Dadizele zich bedreigd voelden. Tom K. loste daarbij het dodelijk schot.

De twee Antwerpse kompanen van het slachtoffer worden vervolgd voor poging diefstal met geweld en een inbreuk op de wapenwet omdat ze een alarmpistool bij zich hadden. De drie West-Vlamingen worden vervolgd als mededaders aan de doodslag op Elias K. Het gaat om Leander W. (20) uit Moorslede, Sven V. (25) uit Menen en Tom K. (26).

Ze worden ook vervolgd voor het bezit en poging tot verkoop van een kilogram wiet, bendevorming en het bezitten van twee illegale wapens waarvan het moordwapen nooit werd teruggevonden. Een vierde West-Vlaming, Tobias D., stelde zijn huis ter beschikking stelde voor het regelen van de drugsdeal. Tom K. is de enige die nog wordt vastgehouden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees