Jolien D’hoore kiest voor Orica-Scott: “In deze omgeving kan ik perfect doorwerken tot Tokio 2020”

Jolien D’hoore kiest voor Orica-Scott: “In deze omgeving kan ik perfect doorwerken tot Tokio 2020”

Foto: Photo News

Jolien D’hoore verdedigt volgend seizoen niet langer de kleuren van Wiggle-High5. Na een verblijf van drie jaar bij de Britse ploeg gaat de leading lady van het Belgische vrouwenwielrennen volgend jaar aan de slag bij Orica-Scott.

Na een periode bij Topsport Vlaanderen, Lotto en Wiggle-High5 gaat Jolien D’hoore na de jaarwisseling koersen met Australische meiden aan haar zijde. Met alvast één belangrijke uitzondering: de Nederlandse Annemiek van Vleuten die dinsdag de regenboogtrui om de lenden mocht trekken na haar sterk nummertje in het individuele tijdrijden. “Het was Annemiek zelf die enkele maanden geleden het eerste contact legde. Nadien kwamen nog wel enkele andere ploegen op de proppen maar eigenlijk was mijn keuze snel gemaakt” aldus de Belgische kampioene. “Geen slecht woord over mijn periode bij Wiggle-High5. Drie jaar geleden stapte ik over van Lotto naar deze Britse ploeg en ik kwam er in een professionelere wereld terecht. Ik heb er veel geleerd en ben dankbaar dat ik voor de ploeg van Rochelle Gilmore kon rijden.”

“Maar ik had nood aan verse lucht, zeg maar een nieuwe uitdaging waar ik nieuwe doelen kan stellen. Bij Orica-Scott moet dit allemaal kunnen lukken” vertelt Jolien D’hoore die inspraak krijgt in haar programma. “Dat was ook bij mijn vorige ploeg het geval maar toch denk ik dat ik me nu ook in vele andere opzichten kan verbeteren. Ik denk hierbij aan het materiaal, de ondersteuning en ook wel de structuur. Het Australische wielrennen staat daar toch al jaren voor bekend. Het ziet er eigenlijk allemaal beter uit” aldus de Oost-Vlaamse die een contract van één jaar heeft ondertekend met een optie op een tweede jaar.

“Mijn planning blijft dezelfde zoals ik voor ogen had. In de klassiekers hebben we met Annemiek van Vleuten, Gracie Elvin en Sarah Roy meerdere ijzers in het vuur liggen. En persoonlijk hoop ik dat mijn sprintersbenen blijven renderen. En uiteraard ga ik de weg blijven combineren met de piste. Ook op dat vlak zit ik goed bij mijn nieuwe ploeg. Want de piste blijft voor mij heel belangrijk. Ik ben er van overtuigd dat ik deze omgeving perfect kan doorwerken naar de Spelen in Tokio van 2020 met de focus op de ploegkoers”. Jolien D’hoore gaat koersen voor een Australische ploeg maar het is niet zo dat ze er veel naar toe moet. “In november staat er ginds wel een stage ter kennismaking op het programma maar voor het overige zal ik het merendeel van de wedstrijden in Europa afwerken.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.