WiFi uitschakelen in Control Center van je iPhone zet die niet echt uit. En Apple doet het er nog voor ook

WiFi uitschakelen in Control Center van je iPhone zet die niet echt uit. En Apple doet het er nog voor ook

Het Control Center getoond op de iPhone 8. Foto: AP

Het is een van de meest ingrijpende veranderingen die de update naar iOS 11 met zich meebracht voor iPhone-gebruikers: het Control Center. Ze kunnen er voor het eerst met een sneltoets mobiele data in- en uitschakelen, maar de knoppen voor WiFi en Bluetooth werken niet op dezelfde manier. Het lijkt een fout in het systeem, maar Apple heeft daar heel bewust voor gekozen.

Om alle verwarring te vermijden: de knop waarmee je je mobiele data in- en uitschakelt in het Control Center werkt wel zoals je zou verwachten. Het zijn de knoppen voor WiFi en Bluetooth die niet helemaal doen wat je van hen zou verwachten.

Het lijkt niet meer dan logisch dat je ook WiFi en Bluetooth gewoon kan in- en uitschakelen vanuit het Control Center en heel wat mensen zijn er ook van overtuigd dat dat is wat er gebeurt. Niets is echter minder waar, en dat is de bedoeling van Apple.

Met een aanraking van de toetsen voor WiFi en Bluetooth verbreek je de verbinding met apparaten die via WiFi of Bluetooth verbonden zijn met je iPhone. Je zet er de diensten niet mee uit want Apple wil dat je nog steeds hun diensten als AirDrop, AirPlay, Apple Pencil, Apple Watch en locatiediensten kan gebruiken.

Wil je WiFi of Bluetooth toch volledig inschakelen, moet je dat via de Instellingen-app doen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees