Christo in Gent: kunstenaar pakt gebouw in met krimpfolie

Gent - Opvallend gezicht aan Dok Noord in Gent: een kunstenaar is er donderdag in ware Christo-stijl bezig met het inpakken van een gebouw in blauwe krimpfolie. Het is een van de werken voor het straatkunstfestival Sorry, Not Sorry dat dit weekend wordt gehouden in Gent.

Het straatkunstfestival Sorry, Not Sorry vindt dit jaar voor de derde keer plaats, op zaterdag 23 en zondag 24 september in de wijk rond de Oude Dokken in Gent. Er worden nieuwe muurschilderingen van internationale en lokale artiesten gemaakt, er zijn kunstinstallaties, workshops, skate en graffiti jams, en allerlei optredens en voorstellingen.

Een van de opvallendste werken is dat van kunstenaar Rutger De Vries, die het gebouw van kunstcollectief 019 aan Dok Noord, een stuk van de Gentse stadsring, helemaal inpakt met krimpfolie. "Het idee is om het gebouw over te laten gaan in de blauwe lucht", klinkt het.

"Van mei 2017 tot de lente 2018 is de ruimte van 019 gesloten. Ondertussen functioneert de plek wel nog steeds en wordt er kunst getoond", klinkt het. "De Vries laat je tijdens Sorry, Not Sorry ontdekken hoe zo’n gesloten plek eruit kan zien en hoe het toch een plek kan worden voor artistieke interventie."

Bekijk het hele parcours van Sorry, Not Sorry op de festivalwebsite

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio