Sluikstorten voor gevorderden: gedumpte vrachtwagen vol afval ontdekt

In de industriezone werd een vrachtwagen vol afval achtergelaten. Foto: mvl

Ternat -

Tijdens de Handhavingsweek, waarbij aandacht uitgaat naar de bestrijding van zwerfvuil, heeft de milieuambtenaar van Ternat enkele sluikstorten ontdekt. Het meest opmerkelijke exemplaar was een gedumpte vrachtwagen vol afval.

Tijdens de Handhavingsweek die nog tot 24 september loopt, wordt overal in Vlaanderen extra gecontroleerd op zwerfvuil en sluikstorters. Ook in Ternat is milieuambtenaar Jurgen Thiebaut op stap om sluikstorters te betrappen en mensen te sensibiliseren.

In het industriepark van Ternat vond de man een wel heel opmerkelijk sluikstort. “We troffen een gedumpte vrachtwagen aan, zonder nummerplaten. Het laadruim zelf bleek vol afval te zitten”, zegt Thiebaut.

“Tijdens deze week vestigen we hier extra aandacht op met politie en gemeentediensten, maar eigenlijk is sluikstorten een fenomeen dat we het hele jaar opvolgen. De sensibiliseringsactie is al vaak aan bod gekomen in de media, maar wat we allemaal aantreffen, verbaast me toch. Behalve de vrachtwagen vonden we aan het kerkhof van Wambeek een grote mazouttank, die gelukkig leeg was. Ook in de Essenestraat vonden we een groot sluikstort.”

Er worden deze week ook extra controles gehouden op het achterlaten van hondenpoep.

Geen excuus

“Op het gemeentehuis worden gratis hondenpoepzakjes aangeboden, dus een excuus is er niet. Laat iemand hondenpoep achter, dan geven we een boete van 50 euro. Ook in het parkgebied van Kruikenburg deden we een controle met de politie. We controleerden de identiteit van iedereen die er aanwezig was en wezen op de plicht om alles netjes te houden. Ik juich het toe dat jongeren naar onze parken komen, maar ze moeten wel hun afval meenemen”, aldus de milieuambtenaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees