Ze vecht met succes tegen leukemie en nu speelt Jolien (20) in het voorprogramma van Laura Tesoro

Ze vecht met succes tegen leukemie en nu speelt Jolien (20) in het voorprogramma van Laura Tesoro

“Ik hoop na mijn studie nog eens te kunnen deelnemen aan The Voice”, zegt Jolien. Foto: Sbr

Oostnieuwkerke / Staden -

De getalenteerde zangeres Jolien Defour leed vorig jaar aan leukemie en herstelde. De muziek hield haar recht. Op 30 september staat ze op het programma van De Burgefeester.

De 20-jarige Oostnieuwkerkse Jolien Defour is een getalenteerde muzikante. In 2015 geraakte ze door de voorrondes van ‘The Voice’, maar omdat de wedstrijd moeilijk te combineren was met haar studie handelswetenschappen nam ze uiteindelijk niet deel aan de Blind Auditions.

Op 1 april 2016 kreeg de enthousiaste studente echter een onverwacht zwaar verdict. “Ik had al enkele maanden heel veel pijn aan mijn knie. Bij een bloedonderzoek werd leukemie vastgesteld. De eerste weken van mijn behandeling waren echt zwaar.”

Ukelele

Jolien kon tijdens de behandeling geen gitaar spelen. “Het lukte zelfs niet om de gitaar vast te houden. Gelukkig kreeg ik een ukelele en kon ik blijven oefenen.” Hoewel de behandeling en de verschillende chemokuren heel zwaar waren, sloeg Jolien zich er toch door. Mede dankzij de muziek. “Ik maakte een lied voor mij ouders. Zij waren er tijdens die periode altijd voor mij.”

Ook aan haar broer heeft Jolien veel te danken. “Dankzij een transplantatie van cellen kwam er eind vorig jaar weer licht aan het einde van de tunnel.” Jolien mocht net voor Kerstmis het ziekenhuis verlaten.

Filmpjes op Instagram

Sindsdien gaat het alleen maar beter met Jolien. Ze slaagde voor haar examens en start binnenkort aan het nieuwe academiejaar. Donderdag ging ze opnieuw op controle. De resultaten bleken positief. Jolien speelt momenteel weer volop gitaar en post vaak filmpjes van haar muziek op Instagram.

 

• BROTHER • (read ?) I changed the lyrics a little bit Song: though we don't share the same blood... I sang: now we also share the same blood MY BROTHER IS MY HERO! He was my stem cell donor, so now we share the same blood ? thanks @kodaline for making this song ? ××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××× Leave song requests in the comments or DM me ? TAG @kodaline SO MAYBE THEY SEE THIS COVER ××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××× #brother #kodaline #stemcelldonor #alliwant #highhopes #leukemia #singing #acoustic #guitar #song #singer #cover #music #musician #genre #melody #instamusic #voice #instagood @singer_songwriter_talents @voicesnaps @riseupacoustics @voicesandmore @TheLovelyVoice #thelovelyvoice @allthebestfemalesingers @talentedmusicians @song.covers.music @dailysingoff #riseupacoustics #wipmusic #theskillfulvoice @instasingervoices @platinumvoices @talentedmusicians @wowmusicians #femalesinger #voixtube @voixtube #starsuncovered @stars.uncovered @TheOpenMicApp #TheOpenMicApp #atscontest #UpVoices @singersallaroundtheglobe @stichtingmatchis

Een bericht gedeeld door Jolien Defour ? (@joliendefour) op

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) merkte het talent van zijn dorpsgenote op en stelde haar prompt voor om op zijn festival De Burgefeester op 30 september in Staden te spelen. “Toen ik later te horen kreeg dat ik het voorprogramma ben van onder andere Laura Tesoro geloofde ik mijn oren niet.”

Op het festival zal Jolien omstreeks 18.30 uur een kwartier spelen. Ze zal er enkele covers brengen en zichzelf begeleiden met de gitaar. Het is de eerste keer dat Jolien zal optreden voor zo’n groot publiek. Tijdens haar jaren op de middelbare school trad ze wel al op in het VMS in Roeselare. “Ik hoop om na mijn studies nog eens mee te doen aan ‘The Voice’. Muziek is echt mijn leven.”

INFO

www.instagram.be/joliendefour

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees