Na overlijden burgemeester Anzegem: waarnemend burgemeester zet met collega’s politiek even stil

Na overlijden burgemeester Anzegem: waarnemend burgemeester zet met collega’s politiek even stil

Rik Colman tekende als eerste het rouwregister. Foto: pma

Anzegem -

Rik Colman heeft de ondankbare taak in te vallen als waarnemend burgemeester na de dood van burgemeester Claude Van Marcke. “Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de familie. De politiek staat even stil in Anzegem.”

Rik Colman tekende als eerste het rouwregister voor burgemeester Claude Van Marcke die woensdagavond overleed aan de gevolgen van een heelkundige ingreep. Rik is nu waarnemend burgemeester tot de politiek in Anzegem een nieuwe burgemeester voordraagt. Wie dat wordt, is vandaag nog niet aan de orde. Het schepencollege was net als de andere Anzegemnaars verrast door de plotse dood van hun burgemeester.

“We hebben eerst tijd nodig voor onszelf om de dood van Claude te verwerken”, zegt Colman (CD&V-Groen-OK). “We moeten eerst op onze positieven komen. Als team zullen we wel zien wanneer de tijd rijp is om aan een vervolg te denken. Niemand is daar nu mee bezig. We leven mee met zijn familie en zeker met zijn kinderen die hun vader kwijt zijn.”

Voorbeeld voor anderen

“Zelf ervoer ik Claude, en met mij het college, als een zeer gedreven man. Hij zat nooit stil en was de bruggenbouwer die Anzegem nodig had. Hij was de motor en liet een nieuwe wind door Anzegem waaien na de verkiezingen van 2012. Realisaties? Er zijn er zoveel: de brandweerkazerne en het zwembad in samenwerking met Deerlijk. Hij werkte over de gemeentegrenzen heen en was een voorbeeld voor anderen. De jeugd kreeg een lokaal. Overal bewoog er wat, zoals in het voetbal. In het dossier van de kerk werd van iets negatiefs een positief verhaal gemaakt. Hij heeft meer gedaan voor Anzegem in die vijf jaar dat hij burgemeester was dan al zijn voorgangers samen. De schuld werd serieus afgebouwd, maar er was toch nog ruimte voor investeringen. Hij liet ook de andere schepenen scoren op hun terrein. We zullen hem hard missen.”

Zondag gaat de eventing zeker door. “Dat is een internationale wedstrijd, maar het is duidelijk dat we daar niet de vrolijke jongens zullen uithangen of in de pinten zullen vliegen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio