Dieven slijpen drie kluizen open bij busbedrijf

Landen -

Dieven hebben drie kluizen opengeslepen in busbedrijf Cintra-Landen. “De schade is erg groot en alles werd overhoop gehaald”, zegt een werknemer. “Wellicht zijn de kosten voor de herstellingswerken groter dan het verlies van de inhoud van de kluizen.”

De daders hebben wellicht toegeslagen omstreeks 1.30 uur in de nacht van woensdag op donderdag, zegt de werknemer die liever niet met zijn naam in de krant komt. De nv Cintra-Landen bouwde zo'n twee en half jaar geleden een nieuw bedrijfsgebouw op Roosveld in Landen en is pachter met meer dan vijftig bussen voor De Lijn en de Waalse tegenhanger TEC.

“We hebben drie kluizen”, zegt de werknemer. “Eentje voor elke maatschappij en dan nog een voor het hoofdbedrijf. Die hebben ze alle drie opengeslepen met een schijf om dan met de inhoud aan de haal te gaan.”

In de kluizen wordt onder meer de opbrengst van de betalingen van klanten van de twee vervoersmaatschappijen bewaard. Over hoeveel geld het exact het gaat, wil het bedrijf niet kwijt. “Wel kan ik zeggen dat de herstellingskosten van de schade die de dieven in het gebouw aanbrachten wellicht meer bedragen zijn dan het geld dat we verloren.”

De daders klommen over de omheining, braken dan een deur van het gebouw open en doorzochten alle burelen en andere ruimtes. Alles werd overhoopgehaald.

“Een aantal binnendeuren is ook opengebroken”, zegt de werknemer. “De ravage die we aantroffen, was aanzienlijk.”

Camerabeelden van de daders zijn er wellicht niet meteen, toch geen van op het bedrijfsterrein. De toelating om camera’s aan het jonge gebouw te plaatsen, zou wel zijn aangevraagd maar de plaatsing ervan is nog niet rond. De daders hadden wellicht heel wat tijd nodig om de zware kluizen open te slijpen en hun slag te slaan.

De recherche van politiezone LAN onderzoekt de zaak nu. Van de daders lijkt voorlopig elk spoor te ontbreken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio