“Heel wat hinder voor ochtendspits”

Grondverzakking in Vilvoorde: treinverkeer weer normaal

Grondverzakking in Vilvoorde: treinverkeer weer normaal

(archiefbeeld) Foto: BELGA

Vilvoorde -

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Brussel was vrijdag tijdens de ochtendspits verstoord. Door een grondverzakking tussen Mechelen en Vilvoorde zijn maar twee van de vier sporen beschikbaar. Na controle zijn alle sporen weer vrijgegeven en verloopt het treinverkeer weer normaal, zeggen Infrabel en NMBS.

"We hebben juist de nodige testen gedaan. De toestand is technisch normaal. We rijden terug over vier sporen", zegt Frédéric Petit van spoornetbeheerder Infrabel.

Omstreeks 5 uur was een soort grondverzakking vastgesteld tussen Mechelen en Vilvoorde, meer bepaald tussen Weerde en Eppegem. Hierdoor waren twee van de vier sporen niet beschikbaar. Rond 7.45 uur werd het derde spoor vrijgegeven en niet veel later het laatste. Het zou uiteindelijk om een lichte vorm van grondverzakking gaan, "maar het is altijd beter om de controles te doen", aldus Petit.

De hinder voor de ochtendspits blijft wel door de gevolgvertragingen. "De gevolgvertragingen zijn aanzienlijk, dat zal de hele ochtend duren", voegt Bart Crols van vervoersmaatschappij NMBS toe. Verschillende treinen tussen Antwerpen en Brussel werden afgeschaft.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees