Grote politiemacht opgetrommeld om trio op te pakken aan Grote Markt

Grote politiemacht opgetrommeld om trio op te pakken aan Grote Markt

Foto: Patrick Hattori

Mechelen -

Drie mannen zijn donderdagmiddag gearresteerd in de buurt van de Mechelse Grote Markt. Ze waren even voordien met hun wagen voorbij een ANPR-camera gereden en zo kreeg de politie de melding dat het mogelijk om een wagen ging die bij een aantal misdrijven betrokken was.

Politieploegen kregen het voertuig in de mot, maar de bestuurder weigerde ondanks aanmaningen om te stoppen. Uiteindelijk reed hij via de Veemarkt richting Grote Markt. Twee inzittenden werden onmiddellijk gearresteerd.  Een derde man nam te voet de vlucht, maar kon na een korte achtervolging worden opgepakt in de Zakstraat.  

Omdat de wagen richting centrum reed, werden er verscheidene politieploegen naar de zijstraten van de Grote Markt gestuurd om eventueel te kunnen ingrijpen moest de wagen alsnog die richting uitkomen.

In het voertuig werd inbrekersmateriaal aangetroffen en één van de mannen had juwelen op zak die gestolen bleken te zijn in Sint-Katelijne-Waver. 

De verdachten, drie mannen van 22, 26 en 27 jaar zonder gekend adres in ons land, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen.  Die stelde hen in verdenking wegens twee diefstallen met braak en bendevorming, en besliste om hen verder aan te houden.      

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio