Dennis van Wijk ligt buiten bij OHL, Nigel Pearson (ex-Leicester) is zijn opvolger

Oud-Heverlee Leuven heeft zijn coach Dennis van Wijk ontslagen, hij heeft vanochtend al afscheid genomen van de kleedkamer. De nieuwe coach van de Leuvense club uit 1B komt uit Engeland: Nigel Pearson, een ex-coach van Leicester dat sinds juni de Leuvense club heeft overgenomen.

Dennis van Wijk (54) was sinds januari coach van Oud-Heverlee Leuven, dat woensdag door STVV werd uitgeschakeld in de Croky Cup en na zes speeldagen in de Proximus League ondanks enkele forse versterkingen pas derde staat met 9 op 18. Het was voor Van Wijk zijn 17de club (Cercle 2x) in 23 jaar.

Van Wijck wordt in Leuven opgevolgd door Nigel Pearson, een eveneens 54-jarige coach. Pearson werkte eerder al samen met de familie Srivaddhanaprabha: als coach van Leicester City leidde hij deze club in 2014 naar de Premier League en stelde hij het behoud veilig in 2015. Het is een zeer gewaardeerd coach in Engeland die in het verleden ook de leiding had over England U21, Newcastle United, Southampton, Leicester (2 periodes), Hull City en Derby County. Als speler kwam hij uit voor Sheffield Wednesday en Middlesbrough.

Pearson zal niet alleen als coach helpen, maar ook de Thaise eigenaars bijstaan in de uitbouw van de infrastructuur van de club.

Thaise eigenaar: “Wissel is noodzakelijk”

Aiyawatt Srivaddhanaprabha, CEO van King Power International, en eigenaar van OHL verklaart in een persbericht de trainerswissel: “Dennis kwam in januari bij de club en leidde een jonge groep weg van degradatie. De toewijding van Dennis was ontzettend groot en we zijn heel erg dankbaar voor zijn harde werk. Toch hebben we de beslissing genomen waarvan wij denken dat deze het beste is voor de club op lange termijn. Een wissel van hoofdcoach is nooit een makkelijke beslissing, maar deze is noodzakelijk als we onze visie en ambities willen waarmaken. Nigel is een ontzettend goede manager met een grote kennis van zaken, goede people skills en een sterke winnaarsmentaliteit. Hij zal OHL op de rails zetten voor de komende jaren.”

Pearson: “Ik weet hoe ze deze club willen laten ontwikkelen”

Nigel Pearson boekte reeds grote successen in samenwerking met de familie Srivaddhanaprabha. Als coach van Leicester City leidde hij deze club in 2014 naar de Premier League en stelde hij het behoud veilig in 2015. Nigel is een zeer gewaardeerd coach in Engeland en had in het verleden de leiding over England U21, Newcastle United, Southampton, Leicester (2 periodes), Hull City en Derby County.

“Ik kijk ernaar uit om me opnieuw op het voetbal te storten, opnieuw samen te werken met de mensen van King Power en te helpen bij de uitbouw van deze mooie club”, aldus de nieuwe coach. “Door mijn ervaring met de mensen van King Power weet ik hoe ze de club willen laten ontwikkelen en ik kijk er ontzettend hard naar uit om hierbij mijn steentje bij te dragen. De club heeft vele goede spelers en een goede staf die hen begeleidt. Ik kan niet wachten om met hen samen te werken en om onze doelstellingen te realiseren.”

LEES OOK: Thaise eigenaars zetten Engelse coach bij OHL, ondanks eerdere breuk na seksschandaal van zoon

Nigel Pearson gaf vrijdagochtend al de zijn eerste training en zal voor het eerst op de bank zitten bij de clash tegen Beerschot Wilrijk, op zondag in het King Power at Den Dreef Stadion.

Begin juni rondde de King Power Group de overname van Oud-Heverlee Leuven af, sindsdien is OHL net als Premier League-club Leicester City in handen van Thaise investeerders. De nieuwe coach zou uit Engeland komen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen