Vrouw neemt schroevendraaier en schaar mee naar rechtbank

Vrouw neemt schroevendraaier en schaar mee naar rechtbank

Foto: rr

Lille / Wechelderzande -

Een vrouw uit Wechelderzande (Lille) moest zich vrijdag voor de strafrechter in Turnhout verantwoorden omdat ze een schaar en schroevendraaiers mee naar een proces over haar echtscheiding had genomen.

Op 17 november van vorig jaar moest Annick V. voor de familierechtbank in Turnhout verschijnen. Haar echtscheiding zou worden behandeld. De vrouw gaf toen een verwarde indruk en leek dronken. Een getuige had gemerkt dat ze een schaar en schroevendraaiers in haar handtas had zitten.

Aan een veiligheidsassistente weigerde ze haar tas te tonen. Toen ze de zittingszaal verliet, stond de politie haar op te wachten. “De beklaagde gedroeg zich verbaal agressief”, zei de openbare aanklager. “De vrouw liep eerder al twee strafrechtelijke veroordelingen op. Ik vorder een celstraf van vier maanden en een boete.”

De vrouw vroeg opschorting van straf. “Door de echtscheidingsprocedure kampte mijn cliënte met stress en was ze niet in haar normale doen”, zei haar advocaat.

Vervolgens legde de raadsman een foto bij de rechter op de tafel. “Het slot van de garage bij mijn cliënte was kapot”, zei hij. “Ze had het gereedschap nodig om binnen te geraken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio