Leerlingen helpen bibliotheek verhuizen: “Leuker dan les krijgen”

Klas 5A van de Zusters Maricolen was heel enthousiast om mee te helpen aan de verhuis van de dvd-collectie van de bibliotheek. . Foto: mye

Maldegem -

De renovatie van de Maldegemse hoofdbibliotheek is bijna afgerond, waardoor de collectie kan terugkeren naar de Schouwburgplaats. Enkele Maldegemse klassen van het vijfde leerjaar staken vrijdag een handje toe door de dvd's terug te verhuizen.

De afgelopen maanden onderging de hoofdbibliotheek aan de Schouwburgplaats een grondige renovatie en vond de bibliotheek tijdelijk onderdak in de Mevrouw Courtmanslaan.

De vloeren werden vernieuwd, de verlichting aangepast, het buitenschrijnwerk werd deels vervangen. De werken zijn stilaan afgerond en de bib is begonnen met de terugkeer naar haar vertrouwde stek in de Schouwburgplaats. Die verhuizing start op maandag 25 september, maar tientallen leerlingen van enkele Maldegemse klassen van het vijfde leerjaar staken gisteren al een handje toe door de dvd-collectie terug te brengen naar de Schouwburgplaats.

“Grote mensenfilms”

Van de 3.500 dvd's werd de helft door de leerlingen verhuisd en ze deden dit met een pak enthousiasme. “Dit is veel leuker dan in de klas zitten”, klonk het bij klas 5A van de Zusters Maricolen. Wat voor dvd's zaten er allemaal tussen? “Bij mij waren het ‘grote mensenfilms'”, zegt de ene. “Bij mij waren het horrorfilms. We hebben tweemaal gelopen, ik denk dat het om tienduizenden films ging”, schatte een andere leerling.

Tijdelijk gesloten

Vanaf komende maandag start dan de echte verhuizing van alle materiaal en dit heeft zo zijn gevolgen. Om dit vlot te laten verlopen, zullen de hoofdbibliotheek in Maldegem en de filialen in Adegem en Kleit van maandag 25 september tot en met vrijdag 20 oktober gesloten zijn.

“De bibliotheek past tijdens deze sluitingsperiode haar uitleentermijn aan, zodat geen onnodige boetes aangerekend worden. Het is tijdens deze periode ook niet mogelijk om uitgeleende materialen binnen te brengen”, zegt assistent-dienstleider Els Meuleman.

Zaterdag 21 oktober kan iedereen van 10 tot 17 uur de gerenoveerde bibliotheek komen bewonderen, want dan verwelkomt het gemeentebestuur iedereen in de Schouwburgplaats voor een feestelijke heropening.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio