Profs domineren WK bij de beloften en dat is niet naar de zin van Gianni Meersman, ook De Weert geeft zijn visie

Profs domineren WK bij de beloften en dat is niet naar de zin van Gianni Meersman, ook De Weert geeft zijn visie

Foto: Photo News

Benoit Crosnefroy kroonde zich vrijdag tot wereldkampioen bij de U23, de beloften dus. De Fransman, prof bij AG2R, klopte in een spurt met twee de Duitser Lennard Kämna. Die is dan weer prof bij Sunweb. En dat levert kritiek op.

Gianni Meersman moest vorig jaar op 31-jarige leeftijd de fiets aan de haak hangen door hartproblemen, maar zat vrijdag achter de buis tijdens het WK voor beloften in het Noorse Bergen. Hij zag twee profs, Crosnefroy en Kämna, in de finale de tegenstand naar huis rijden en beslag leggen op goud en zilver. En dat mag volgens Meersman niet de bedoeling zijn.

“Het WK voor beloften zou enkel en alleen voor beloften mogen zijn, en niet voor profs U23”, tweette de man uit Ingelmunster, in 2005 zevende op het WK voor beloften in Madrid. De tweet werd meteen veelvuldig geliket, bewijs dat ook andere mensen dezelfde mening hebben over de kwestie. Meersman kreeg bovendien steun van ex-prof Charly Wegelius.

Bondscoach Kevin De Weert had er ook een duidelijke mening over, die hij ventileerde tijdens onze livechat met hem. “Als je ziet dat er renners meedoen die aan de Vuelta hebben meegedaan, terwijl anderen zich via de Ronde van de Toekomst hebben voorbereid… Dan is er wel een groot verschil”, aldus De Weert.

Corrigeer