Fond&Fumet maakt plaats voor Rebelle

Fond&Fumet maakt plaats voor Rebelle

Tessa en Martijn zullen streekgebonden gerechten serveren met een Oosterse toets. Foto: evr

Kortrijk / Marke -

“Dit is een jongensdroom die uit komt”, zegt Martijn Defauw (30) die samen met vriendin Tessa D'haene (25) gastronomisch restaurant Rebelle in Marke zal openen. “Gastronomisch, maar met minder strakke regels dan gebruikelijk.”

Drie maanden na de sluiting van restaurant Fond & Fumet komt er weer leven in de brouwerij in het mooie pand aan de Rekkemsestraat 226 in Marke. Het interieur van de nieuwe horecazaak Rebelle kreeg een opfrisbeurt en chef-kok Martijn Defauw en zijn partner Tessa, die samen het gebouw hebben gekocht, staan te popelen om er vanaf dinsdag 3 oktober in te vliegen.

“Mijn gerechten zullen een mix worden van streekgebonden producten gecombineerd met Oosterse toetsen”, zegt Defauw. “De groenten en kruiden zullen vers zijn, want die zal ik een paar kilometer verderop kunnen plukken in de zelfpluktuin van 't Goed ter Heule in Lauwe, waar een jonge biologische boer mooi werk verricht.”

Gault&Millau

Er komt zeswekelijks een volledige of gedeeltelijke vernieuwing van de menukaart. “De bezoekers zullen bij ons kunnen kiezen tussen een vijfgangenmenu van 55 euro, een driegangenmenu van 35 euro en een tweegangenmenu van 29 euro, ook ideaal als zakenlunch. Daarnaast zorgen we voor betaalbare wijnarrangementen.”

De jonge chef-kok brandt in elk geval van ambitie. “Laat het mij zo zeggen. Ik wil in de eerste plaats de gasten verwennen in onze zaak met lekker eten en tegen betaalbare prijzen. Mocht ik op die manier een mooie score kunnen behalen bij gastronomiegids Gault&Millau dan zou dat aardig meegenomen zijn.”

Funk en soul

Martijn mag die hoop koesteren na de fraaie 13 op 20 die hij al verwierf bij Gault&Millau als jonge chef-kok van het restaurant in viersterrenhotel Damier in Kortrijk. Daar nam hij drie jaar de honneurs waar na eerder ervaring te hebben opgedaan in de sterrenrestaurants de Herborist in Sint-Andries en Table d'Amis in Kortrijk.

Martijn wil overigens ook veel aandacht schenken aan de muziek die zal te horen zijn, een andere passie van hem. “Ik heb mijn muzieklijsten al samengesteld. Die zijn een mix geworden van mijn favoriete genres funk, soul en hiphop. Dus je zult jonge artiesten kunnen horen zoals Frank Ocean maar ook oude gloriën als Aretha Franklin.”

In Rebelle zal er plaats zijn voor 28 tot 30 gasten. “In de zomer kan iedereen zelfs buiten zitten indien gewenst”, zegt Tessa D'haene die de zaal voor haar rekening zal nemen. “We zitten hier op vijf minuutjes van Kortrijk, maar hebben het grote voordeel dat er voldoende gratis parking is.”

INFO

Reserveren kan via de Facebook-pagina of op 056-21.94.50. Vanaf volgende week kan het ook via de website die dan online zal zijn.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio