Sportline maakt plaats voor R.Plaza

Roeselare krijgt er nog een winkelcentrum bij

Roeselare krijgt er nog een winkelcentrum bij

De Rijksweg wordt ter hoogte van het nieuwe ziekenhuis een belangrijke commerciële as. Foto: if

Roeselare -

Langs de Rijksweg verrijst de komende jaren R.Plaza, een groots winkel- en kantoorcomplex op de site van Sportline. Met de nabijheid van de E403, Accent Business Park en AZ Delta wordt het een van de belangrijke commerciële assen in West-Vlaanderen.

Sinds donderdagavond kun je van op de Rijksweg ter hoogte van Oekene het logo van R.Plaza bewonderen. Het kondigt de komst van een complex met winkels en kantoren aan. Sportline en het braakliggende stuk terrein ernaast zullen de komende jaren een gedaantewisseling ondergaan. Er komen vier kantoorgebouwen tot vijf verdiepingen hoog met op de gelijkvloerse verdieping ruimte voor winkels.

Roeselare krijgt er nog een winkelcentrum bij
De eerste spade ging in de grond, over dik een jaar moet het eerste gebouw er staan. Foto: mmr

Een eerste blok moet af zijn tegen begin 2019. Daar zal Sportline als intrekken. Meteen daarna gaat de bestaande winkel tegen de vlakte. R.Plaza waarbij de ‘R’ verwijst naar Roeselare, moet een begrip worden in Roeselare en omstreken. Met Accent Business Park en AZ Delta zal R.Plaza op een van de belangrijkste wegen in de regio liggen.

Het wordt een mix van winkels en kantoren. “We willen ook AZ Delta ondersteunen met een apotheek of een zorgwinkel bijvoorbeeld. Voorlopig tekenden Sportline en een architect al in, maar we zijn ook in onderhandeling met supermarktketens. In onze ideale wereld komt er dus zeker een supermarkt, maar ook een tandarts, dokter en fitness bijvoorbeeld”, zegt Frederik Van Vooren van projectontwikkelaar Steenoven.

Campagne

En dat kan Roeselare zeker nog gebruiken, volgens Van Vooren. “Roeselare groeit, bloeit en evolueert. Er is echt vraag naar, dat zijn we heel zeker. We hebben een teasing campagne gehouden langs de Rijksweg met verwijzing naar onze website, daar zijn echt heel veel mensen op af gekomen. Het ziekenhuis is al een dorp op zich, reken daar nog eens Oekene bij en de nieuwe ontwikkelingen in Rumbeke... Hier is zeker nog ruimte voor winkels en dergelijke.”

Belangrijke as

Er wordt 27.000 vierkante meter ontwikkeld en er komen al zeker 380 parkeerplaatsen. De ontsluiting zal via de Koestraat gebeuren, waar verderop een rotonde komt, zodat de auto’s veilig de site kunnen oprijden. Een eerste evaluatie komt er na de eerste fase.

Unizo Roeselare ziet alvast geen graten in het project. “Dit wordt een belangrijke commerciële as in West-Vlaanderen. Het is ruimer dan Roeselare, ik ben zeker dat ook inwoners van Izegem tot hier zullen komen. Je zit vlakbij de E403, AZ Delta en het Accent Business Park.”

“Als het project ingevuld wordt met goede zaken, zie ik er geen graten in. Zeker als het om winkels gaat die we in Roeselare nog niet hebben, kan het alleen maar een meerwaarde zijn”, zegt Manu Demeester van Unizo.

INFO

www.rplaza.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio