Orkaan Irma legt West-Vlaams bedrijf geen windeieren

Ruiselede -

Vervaeke in Ruiselede heeft uit onverwachte hoek mooie reclame gekregen. Een onbekende was zo onder de indruk van hoe zijn windschermen standhielden tijdens de passage van orkaan Irma op de Caraïben, dat hij er een filmpje van maakte.

De afgelopen dagen krijgt de firma Vervaeke van verschillende hotels op de Caraïben de vraag om windschermen te komen installeren. Enkele jaren geleden plaatste het bedrijf uit Ruiselede enkele exemplaren in een hotel op het Caraïbisch eiland Martinique. Het eiland werd vorige week zwaar getroffen door orkaan Irma en deze week opnieuw door orkaan Maria. De windschermen hielden stand, ondanks de felle stormwind en het gure onweer.

Er blijkt zelfs een filmpje van te bestaan. Dat ontdekte CEO Kristof Blockeel, die Vervaeke twee jaar geleden overnam, via geïnteresseerden die zich aandienden. “Ik heb er tot op heden geen idee van wie dat filmpje maakte. Gelukkig legde die persoon de link met onze stickers en zo kwamen de geïnteresseerden bij ons terecht. Zij wezen ons op het bestaan van dat filmpje. Niet alleen potentiële klanten namen contact op. We kregen ook al twee personen aan de lijn die vertegenwoordiger van onze firma willen worden in de Caraïbische regio.”

Geen nieuwe markt

Onder de voorganger van Blockeel was Vervaeke al actief op die afzetmarkt. Een zevental jaar geleden stopte de lokale vertegenwoordiger daar. Sindsdien is er geen directe tussenpersoon meer. De CEO is blij dat er opnieuw geleverd kan worden. Het gaat voornamelijk om windzeilen die bij ons in de landbouw of de industrie worden gebruikt, om goede ventilatie in stallen te verzekeren of om stof tegen te houden.

“We zijn blij met de nieuwe toestroom van klanten, maar we kunnen niet garanderen dat onze zeilen alle orkanen kunnen doorstaan. Toch toont het aan dat we een sterk product hebben”, vindt Kristof. “Maar ook de manier van bevestigen kan het verschil maken. Zeilen moeten strak gespannen staan om de grootste krachten te kunnen doorstaan.”

De personen die het bedrijf ondertussen contacteerden vanuit de Caraïben weten niet wie het filmpje gemaakt heeft. Blockeel is ook niet van plan om actief op zoek te gaan naar de filmer. “Maar mocht ik hem of haar ooit toevallig vinden of tegen het lijf lopen, dan trakteer ik op een heel goede fles.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees