Vlam van lasmachine slaat over op arbeider: man (71) overleden aan verwondingen

Vlam van lasmachine slaat over op arbeider: man (71) overleden aan verwondingen

Foto: sbr

Kortemark / Ardooie -

Eric Labeeuw, de 71-jarige man die donderdag levensgevaarlijk gewond raakte na een brand in een vlasbedrijf in Ardooie, is vrijdag overleden.

Donderdagmiddag was Kortemarkenaar Eric Labeeuw aan het lassen in het vlasbedrijf Debruyne in de Pittemstraat in Ardooie, toen het noodlot plots toesloeg. Op de een of andere manier ontstond er vuur nabij de machine waar Labeeuw aan het werken was. Het vuur sloeg over op het lichaam van de man. Labeeuw probeerde nog weg te rennen, maar heel zijn werkkledij stond intussen al in vlam. Uiteindelijk konden enkele werknemers van het bedrijf het vuur blussen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en dienden onmiddellijk de eerste zorgen toe. Het slachtoffer werd uiteindelijk in kritieke toestand en met zware brandwonden over het hele lichaam met de MUG-helikopter overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. De medewerkers van het vlasbedrijf hoopten op een goede afloop voor de graag geziene figuur. Labeeuw stierf echter gisterenmorgen aan zijn verwondingen.

Legende

Het nieuws sloeg vrijdagochtend in als een bom bij het vlasbedrijf Debruyne, waar Labeeuw heel lang werkte. “Eric is een echte legende in de vlaswereld. Hij heeft heel zijn leven in het vlas gewerkt”, aldus Hélène Debruyne, een van de bedrijfsleiders binnen het Ardooise familiebedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat.

Labeeuw werkte tot 2009 in Ardooie alvorens hij in Kortemark een eigen bedrijfje oprichtte. Met zijn eenmanszaak A&Company, gevestigd in de Lichterveldestraat, bleef hij actief binnen de vlaswereld. Zo werkte hij aan vlasmachines. In het bedrijf werden enkele moderniseringswerken uitgevoerd. Eric, was met zijn ervaring, de geknipte persoon om die werken uit te voeren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees