VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Wim Vandoorne FC Gullegem

“Gullegem is mooie en gezellige club”

“Gullegem is mooie en gezellige club”

Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem genoot deze week met volle teugen van de 4-0 stunt tegen Mandel. Morgen trekken de rood-witten naar Londerzeel, dat schietoefening hield op Westhoek. “Twee sensatiemakers tegenover elkaar”, lacht Wim Vandoorne. “Nu, naar het schijnt was hun 0-7 zege niet eens overdreven. We gaan bij de les moeten zijn om de Vlaams-Brabantse schutters het scoren te beletten.”

Wim Vandoorne (32) mag dan in de herfst van zijn voetballoopbaan beland zijn, de Deerlijknaar is nog altijd verzot op het spelletje. “Ik heb al een lange weg afgelegd”, vertelt de verdediger. “Afkomstig van Dadizele speelde ik ooit bij Wervik. De volgende stap was Ieper. Ik mocht er twee titels vieren. Daarna volgden tien jaar Izegem. Ik maakte er een schitterende periode mee, bekroond met twee titels, maar er volgden ook twee degradaties. Zonder de tegenkanting van één bepaalde persoon was ik mee in de fusie met Ingelmunster gestapt.”

FC Gullegem werd een uitstekend vangnet. “Een mooie en gezellige club, geleid door eenvoudige en hardwerkende mensen die niet naast hun schoenen lopen”, zegt Vandoorne. “Het bestuur mag dan tevreden zijn met een zorgeloos seizoen, de ambitie van trainers en spelers reikt hoger. Dat T1 Pascal De Vreese aandrong op mijn komst, gaf mij een goed gevoel. Het feit dat ik T2 Glenn Labie, waarmee ik in Izegem nog samenspeelde, goede kende, was een extra voordeel. Ik was trouwens nog niet van plan om op lager niveau te gaan spelen”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio