Geert Versnick lonkt naar 83.000 euro per jaar bij Elia

Geert Versnick lonkt naar 83.000 euro per jaar bij Elia

Foto: blg

Gent -

Geert Versnick (Open VLD) neemt op 4 oktober ontslag als gedeputeerde van Oost-Vlaanderen. Nu laat hij uitschijnen dat hij wel zin heeft om voorzitter van net­beheerder Elia te worden.

In een interview met De Morgen zegt Versnick dat hij het geen goed idee vindt dat de voorzitter van een beursgenoteerd bedrijf als Elia, de netbeheerder van de hoogspanningslijnen, een actief politicus is. Hij vindt het evenmin wijs om vooraf af te spreken wie wanneer een zittende voorzitter opvolgt. Op de vraag of hij dan voorzitter wordt – niets staat hem nog in de weg – antwoordt hij: “Schrijf: lacht.

Elia heeft nu een voorzitter ad interim. Geert Versnick is ondervoorzitter. Hij heeft een lange ervaring met mandaten in de energiesector, was bestuurder bij Electrabel en is al ondervoorzitter van Eandis en bestuurder bij Farys.

De politiek heeft via de gemeenten de helft van de postjes bij Elia in handen. Dat komt omdat de gemeenten via Publi-T, waarvan Versnick de voorzitter is, de grootste aandeelhouder zijn van de netbeheerder. Versnick waagde al een poging in mei, maar ving toen bot. Aan het voorzitterschap van Elia zat afgelopen jaar een vergoeding vast van 83.000 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees