Timothy Dupont trekt voor twee jaar naar Wanty-Groupe Gobert

Timothy Dupont trekt voor twee jaar naar Wanty-Groupe Gobert

Foto: BELGA

Timothy Dupont rijdt niet langer voor Veranda’s Willems-Crelan. De zegekoning van 2016 had wel nog een verbintenis voor volgend seizoen, maar nadat hij door de ploegleiding werd weggestuurd tijdens de Binckbank Tour brak er iets tussen werkgever en werknemer. De 29-jarige West-Vlaming bereikte een akkoord met zijn huidige werkgever waarin beide partijen elkaar kunnen vinden. Daardoor lag de weg naar Wanty-Groupe Gobert ligt breedopen. De snelle man zette zijn krabbel onder een verbintenis van twee jaar, zo liet de ploeg zaterdag weten.

Bij zijn nieuwe ploeg hoopt de snelle man (o.a. winnaar van de GP Scherens in Leuven en GP Schotte in Desselgem) een grote ronde te kunnen rijden om zo de volgende twee jaar een nieuwe stap in zijn profcarrière te zetten. "Vorig jaar stond ik al dichtbij Wanty-Groupe Gobert. Het is een mooie ploeg, die fraaie kansen heeft om opnieuw de Tour de France te betwisten. Bovendien ken ik het merendeel van de renners in de ploeg. Ik kom goed overeen met een aantal Belgen, en specifiek met Guillaume Van Keirsbulck, mijn trainingspartner en beste vriend die dichtbij mij woont."

In 2016 reeg Dupont de zeges aan elkaar, dit seizoen loopt het moeizamer. "Het zal moeilijk worden om 2016 te evenaren, maar ik wil zeker verschillende koersen winnen. Ik heb mijn snelheid niet verloren, dat bewees ik nog in Leuven. Ik heb een gecompliceerd jaar achter de rug, met talrijke problemen. Soms was ik geïsoleerd in de finale, maar kon toch nog twee wedstrijden winnen."

"Ik wil tonen dat ik nog capabel ben om op het hoogste niveau te scoren. Ik hoop dat ik in staat ben om een aantal voorjaarsklassiekers te betwisten. Wedstrijden als Gent-Wevelgem kan ik winnen in gunstige omstandigheden. In bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen wil ik me graag ten dienste stellen van de ploeg. Bovendien krijg ik een contract van twee jaar. Dat is een teken van vertrouwen en neemt een beetje druk weg."

"Spurter met klasse"

Jean-François Bourlart (algemeen manager Wanty) is tevreden met de komst van Dupont: "Het was belangrijk voor onze ploeg om een spurter met klasse te vinden na het vertrek van Kenny Dehaes. Een jaar geleden onderhandelden we al met Timothy. Na dit moeilijke seizoen heeft Nick Nuyens hem de kans gegeven om van ploeg te wisselen om zijn carrière een nieuwe wending te geven. We zijn blij Timothy Dupont te verwelkomen bij Wanty-Groupe Gobert en hopen hem naar overwinningen te leiden."

Corrigeer