Gilbert Leytens en Augusta De Cleene vieren briljant in Lieskensakker

Alles toegeven en een goed potje vrijen, dat is het geheim om het 65 jaar vol te houden

In de Lieskensakker 54 vierden Gilbert Leytens (86) en Augusta De Cleene (84) zaterdag hun 65ste huwelijksverjaardag. .Burgemeester Yves Deswaene (Open VLD), kwam op bezoek in het gezelschap van schepenen Hervé Stevens, Frederic Droesbeke, Marie-Claire Van Nieuwenhuyse en Janine Stadeus. "Ik moet meteen hierna naar een huwelijk, kunnen jullie mij zeggen wat ik aan dat beginnend koppel kan vertellen, opdat ze het zo lang uithouden als jullie, want 65 jaar is niet niks.", aldus de burgemeester. "Alles toegeven", zo vond Augusta, "een goed potje vrijen" was dan weer de raad van Gilbert. Dat leek een cliché en even zag het er naar uit dat een en ander met een knipoog gezegd was, maar verder in het gesprek bewees Gilbert dat hij het dan wel grappig kon vertellen, maar dat hij het wel meende.

 Toen de burgemeester hem naar zijn hobby's vroeg, somde hij meteen een rist huishoudelijke taken op: "Mantelzorg, dat is mijn hobby. Het bed opmaken, stofzuigen,  enzoverder", zo vertelde Gilbert, en hij verwees daarmee naar het feit dat Augusta zich nog wel kan verplaatsen, maar dat ze dat wel met een looprekje moet doen.

"Maar, mijnheer de burgemeester, het is eigenlijk heel eenvoudig hé: 65 jaar geleden hebben we toch beloofd dat we elkaar zouden steunen, in goede en kwade dagen. Welnu, dat passen we nu toe. En we voelen er ons beiden goed bij. Dat is het bewijs dat het werkt hé."

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio