Yellow Tigers verliezen cruciale tweede groepsmatch op EK tegen Tsjechië

Yellow Tigers verliezen cruciale tweede groepsmatch op EK tegen Tsjechië

Foto: vdb

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg (FIVB 13) heeft zaterdag op het EK in Azerbeidzjan en Georgië met 3-1 verloren van Tsjechië (FIVB 23). Het werd 19-25, 25-23, 28-26 en 25-19. Door het verlies staat België op de rand van de uitschakeling.

Daags na de 3-1 nederlaag tegen Europees vicekampioen Nederland Nederland (FIVB 8) was het de tweede match van de Yellow Tigers in groep D.

Zondag speelt het team van coach Gert Vande Broek in het Azerbeidzjaanse Ganja nog tegen favoriet en olympisch vicekampioen Servië (FIVB 3). De Serviërs wonnen vrijdag met 3-0 van Tsjechië en treffen later vandaag/zaterdag Nederland.

Enkel de vier groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de kwartfinales, de nummers twee en drie van de poules spelen barrages. Mits een zege hadden de Belgen het pad geëffend voor die play-offs. Daarin wacht een team uit groep B (met Italië, Wit-Rusland, Kroatië en Georgië).

In 2013 wonnen de Yellow Tigers brons op het EK in Zwitserland en Duitsland, het beste resultaat ooit van de volleyvrouwen. Twee jaar geleden verloren de Belgen voor eigen volk in Antwerpen in de kwartfinales tegen Servië.

- België speelde met Van de Vijver 2, Van Gestel 7, Heyrman 16, Van Hecke 31, Leys 11, Aelbrecht 4; libero: De Tant en Courtois; kwamen in: Guilliams, Lemmens 2, Herbots 5.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen