Sportieve namiddag aan een recordtempo afgewerkt

FOTO. Scholencross in het Reinaertpark op een nazomerdag

De jaarlijkse editie van de scholencross werd zaterdagmiddag gelopen onder een stralende nazomerzon. Geen modder, geen geploeter of gezwoeg in regen of wind, en dat zorgde ervoor dat er fenomenaal hard en gedreven werd gelopen. Zeg nu zelf: alle klassen werden in twee reeksen - jongens en meisjes - afgewerkt, en dat duurde inclusief drie podiumceremonieën welgeteld een uur en drie minuten. Alle lagere scholen in Destelbergen en Heusden deden mee, en dat zorgt natuurlijk voor een gezonde portie concurrentie. Het kon de prestaties van de toppertjes alleen maar opdrijven. Lopen is fun, maar iedereen rent zich toch de ziel uit het lijf om als eerste aan de meet te komen.

Achter de nadars overijverige mama's en papa's met een fortuin aan gsm's en iphones, om het allemaal in beeld te brengen. "Een beetje meer naar links", "niet te vlug starten in de eerste ronde", "alles geven hé": aan peptalk ontbrak het ook niet. Nadat alle klassen het podium waren gepasseerd, was er nog een run voor juffen en mama's, en voor meesters en papa's. Want de beste stuurlui staan altijd aan wal. In totaal waren 422 kinderen vooraf ingeschreven, en vlak voor de cross kwamen er nog zo'n 60 kandidaat-lopertjes bij. Afklokken dus op iets minder dan 500 sportieve kids in het Reinaertpark.

De podia van de jongens en meisjes, van het eerste leerjaar tot het zesde, krijgt u in een apart fotoalbum. Assistentie, schouderklopjes en zoenen waren er telkens van sportschepen Elsie Sierens (Open VLD) en van de mascotte Giga Gust. En voor de biologen onder ons: dat is een cheetah, en geen giraf, vernamen we van de Sportdienst. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio