Community verzamelt mensen die Floraliën genegen zijn

Floraliën keren in 2020 terug naar Floraliënpaleis en Citadelpark

Floraliën keren in 2020 terug naar Floraliënpaleis en Citadelpark

In 2016 waren de Floraliën verspreid over een vijftal locaties in de stad, langs een parcours van bijna 7 km Foto: Frederiek Vande Velde

Gent - De aloude Gentse Floraliën, die na de financieel desastreuze editie van 2016 zelfs haar eigen kantoorgebouwen moest verkopen om te kunnen overleven, hebben een nieuwe voorzitter, een nieuwe website, en hebben sedert gisteren ook een Community die mensen bijeenbrengt die ervan overtuigd zijn dat een evenement als de Gentse Floraliën niet mag verloren gaan.

Bovenop al die goede bedoelingen willen de Gentse Floraliën vooral de bladzijde van het recente verleden omslaan, en terugkeren naar de essentie: een evenement zijn dat promotie maakt voor de sierteelt. Na afwegen van drie mogelijke locaties, besliste het bestuur, na raadpleging van de basis, dat de Gentse Floraliën in 2020 zullen plaatsvinden in het Floraliënpaleis en bij uitbreiding het Citadelpark. Dat deelde Lieven De Caluwé, voormalig schepen van cultuur, en nu voorzitter van Floraliën Gent, zondagmiddag mee tijdens een persconferentie, op een paar stappen verwijderd van de Kouter, die met de zondagse bloemenmarkt symbool staat voor de sierteelt in Oost-Vlaanderen.

Meer achtergrondinformatie in de gedrukte versie van De Gentenaar van maandag 25 september.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio