Golden State Warriors niet langer welkom in Witte Huis: “Geen toeval dat ons land zo verdeeld is”

Golden State Warriors niet langer welkom in Witte Huis: “Geen toeval dat ons land zo verdeeld is”

Foto: EPA

Donald Trump heeft zaterdag aangekondigd dat hij de Golden State Warriors dan toch niet zal uitnodigen op het Witte Huis. Verschillende spelers van het team verklaarden recent dat ze het traditionele bezoek van de NBA-kampioen aan de Amerikaanse president zouden boycotten.

Traditiegetrouw ontvangt de president van de Verenigde Staten de kampioenen van de grote Noord-Amerikaanse kampioenschappen. “Naar het Witte Huis komen, wordt verondersteld een grote eer te zijn voor een team dat een kampioenschap heeft gewonnen. Stephen Curry twijfelt. Bijgevolg is de uitnodiging ingetrokken”, tweette Trump.

Open dialoog over samenleving

“We aanvaarden dat president Trump het duidelijk heeft gemaakt dat we niet uitgenodigd zijn”, reageerde Golden State Warriors in een persbericht. “We geloven dat er niets meer Amerikaans is dan onze burgers die het recht hebben om zich vrij te uiten over zaken die ze belangrijk vinden. We zijn ontgoocheld dat we geen mogelijkheid hadden om onze ideeën te delen of een open dialoog te hebben over zaken die onze samenleving aangaan. In plaats van een bezoek aan het Witte Huis hebben we beslist dat we onze trip in februari naar de hoofdstad constructief zullen aanwenden om gelijkheid, diversiteit en inclusie te vieren.”

Golden State Warriors niet langer welkom in Witte Huis: “Geen toeval dat ons land zo verdeeld is”
Foto: Photo News

Vrijdag had Curry op ESPN verklaard dat hij niet op bezoek wil gaan bij Trump. Ook Kevin Durant liet medio augustus al optekenen dat hij die eer aan zich voorbij zal laten gaan. De Most Valuable Player van de afgelopen NBA Finals zei verder dat hij zijn teammaats voldoende kent “om te weten dat ze het eens zijn” met hem.

Volgens Durant is de argwaan van de spelers toegenomen na de reactie van de Amerikaanse president op het geweld in Charlottesville. Toen weigerde hij duidelijk stelling in te nemen nadat een vrouw gestorven was toen een neonazi op een groep mensen inreed die tegen racisme manifesteerde. “Sinds hij in functie is, zelfs tijdens zijn presidentiële campagne al, is ons land zo verdeeld. En dat is geen toeval”, zei Durant toen. “Toen Barack Obama president was, hadden we zoveel hoop voor onze samenleving.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.