Batterijoplader schiet in brand bij modelbouwer

Batterijoplader schiet in brand bij modelbouwer

De brandweer had het vuur snel onder controle. Foto: mmr

Dentergem -

Een batterijoplader heeft brand veroorzaakt in een woning in de Mandelvijver in Dentergem. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Zaterdagavond iets na 19 uur brak er brand uit in de hobbykamer van een woning in de wijk Mandelvijver in Dentergem. De bewoners, kersverse grootouders, waren op het moment dat de brand ontstond niet thuis. Het waren de buren die rook opmerkten vanuit de hobbykamer van de man, die een modelbouwer is.

De brandweerkorpsen van Tielt en Waregem kwamen ter plaatse om te blussen. Gelukkig stond het raam open en kon er zo geblust worden, want de brandweer had moeilijkheden om de voordeur open te maken.

“Gelukkig hebben de buren de rookontwikkeling snel opgemerkt en bleef de schade zo beperkt. De mensen hadden alle kamerdeuren in het huis dichtgedaan en dat was een goede zet. Zo bleef de rook in die ene kamer en is er elders weinig schade”, vertelt commandant Lieven Rijckaert van de Tieltse brandweer.

Deuren dicht doen

De bewoners kwamen tien minuutjes later aan, maar tegen dan was de brand al geblust. Ook de burgemeester kwam ter plaatse. “Ik wil de mensen nog een tip meegeven. Als je vertrekt is het niet slecht om alle kamerdeuren dicht te doen. Zo blijft een brand eerder beperkt tot die ene kamer en dooft de brand ook sneller door een gebrek aan zuurstof”, aldus Rijckaert.

De brand is ontstaan door een batterijoplader. “En we kunnen het niet genoeg herhalen. Als je niet thuis bent, laadt dan ook niets op. Geen elektrische fiets, geen gsm... Die toestellen zijn veilig, maar je moet er wel bij blijven. Het is nog niet zo lang geleden dat er in Dentergem ook brand was veroorzaakt door een oplader.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio