Dehaes pakt deugddoende eerste UCI-zege in Gooikse Pijl

Dehaes pakt deugddoende eerste UCI-zege in Gooikse Pijl

Foto: GEERT TRESIGNIE

Gooik -

De eerste UCI-zege is binnen voor Kenny Dehaes. In de Gooikse Pijl (1.2) was de Wanty-Groupe Gobert-renner de snelste van een omvangrijke kopgroep. In de GP Jef Scherens werd Dehaes al eens tweede en in de GP Stad Zottegem derde. Gerben Thijssen en Emiel Vermeulen werden tweede en derde.

“Ik ken de familie Schets, die de koers hier organiseert, goed. Ze zeiden al jaren dat ik eens moest afkomen om de Gooikse Pijl te rijden. Vorig jaar maakte ik hier mijn debuut, maar toen kwam ik ten val. Dit jaar liep het beter af”, lachte Dehaes. “Ik zorgde al vrij vroeg voor een schifting, waardoor een kopgroep van 15 renners ontstond die nadien aandikte tot 22 man. Ploegmaat McNally voelde zich niet honderd procent fit door wat maagproblemen, hij legde een tempo op zodat weinigen konden wegrijden. Maar in de finale volgde toch de ene aanval na de andere. Vooral een aanval van Aime De Gendt zorgde voor paniek.”

“Dankzij uitstekend werk van Robin Stenuit konden we nog terugkomen en hij lanceerde me ideaal voor de spurt. Zonder Robin pakt De Gendt en niet ik hier de overwinning. Het is plezant om hier te winnen en mijn zoontje mee op het podium te nemen. Langs de kant stond er heel wat volk dat ik ken. Dat doet deugd. Ik was al aanwezig op de persvoorstelling enkele weken geleden. Toen kondigden ze mij aan als de toekomstige winnaar, die voorspelling is nu uitgekomen. Ik focus nu nog op wat komt in onder andere de Napoleon Games Cup, waarin ik het algemeen klassement aanvoer”, besloot Dehaes.

Corrigeer