Ze zouden volgende week in hun nieuwe woning trekken, maar nu moeten Cindy en Johnny puin ruimen

Ze zouden volgende week in hun nieuwe woning trekken, maar nu moeten Cindy en Johnny puin ruimen

De brand is hoogstwaarschijnlijk accidenteel ontstaan. De volledige bovenverdieping raakte vernield. Foto: dDj

Brugge -

In een woning in de Noordbruggestraat in Sint-Andries is zaterdagnacht brand uitgebroken. Begin volgende maand zouden nieuwe eigenaars er hun intrek nemen.

Rond 4 uur zaterdagnacht brak brand uit op de bovenverdieping van een woonhuis in de Noordbruggestraat in Sint-Andries. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen ral uit het dak. Omdat de woning recent verkocht werd, waren er geen mensen aanwezig. De vorige eigenaars werden 's nachts verwittigd en gingen meteen de schade opmeten.

“Mijn man was er zaterdag nog de hele dag om de woning leeg te halen”, zegt de vorige eigenares. “We kwamen overeen met de nieuwe eigenaars om het pand nog twee maand aan hen te huren. Ik zou er deze week nog eens goed poetsen vooraleer het nieuwe koppel er begin oktober zou intrekken.”

Brokstukken

Volgens de branddeskundige is de brand hoogstwaarschijnlijk accidenteel ontstaan.

“We hadden onze wagen laten staan omdat we vandaag nog verder zouden doen. We mogen die van de expert niet verplaatsen omdat er tijdens het blussen brokstukken op gevallen zijn.”

De vorige eigenaars zijn erg aangedaan door de brand. “We hebben hier twintig jaar gewoond en onze kinderen zien opgroeien. Hier hangt veel sentimentele waarde aan vast. Alles in rook zien opgaan, is erg triest. Ook voor de nieuwe eigenaars is dit een drama.”

Het koppel bedankt de hulpdiensten voor het werk dat ze geleverd hebben. “Ik was enorm onder de indruk van de professionele houding van zowel politie als brandweer. Ze waren erg vlug ter plaatse en we werden uitstekend opgevangen. Al is dat natuurlijk een schrale troost.”

Verzekering

De nieuwe eigenaars, Cindy Quataert en Johnny Waterschoot waren zondag nog zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen.

“We zijn deze ochtend (zondag, nvdr.) de schade gaan opmeten. Er zijn leukere dingen om mee te maken dan dit”, zeggen ze. Het koppel staat gelukkig niet op straat. “Onze woning is nog niet verkocht dus momenteel kunnen we daar nog terecht. Het is nu wachten op de verzekering om te zien hoe het verder moet.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees