Trump legt nieuw inreisverbod op voor zeven landen

Trump legt nieuw inreisverbod op voor zeven landen

Foto: EPA-EFE

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een nieuw decreet uitgevaardigd dat een (gedeeltelijk) inreisverbod instelt voor zeven landen. Dat heeft het Witte Huis zondag gemeld. De landen in kwestie voldoen niet aan de eisen van de Verenigde Staten voor het delen van informatie, klinkt het.

Het gaat grotendeels om dezelfde landen die werden geviseerd door Trumps originele inreisverbod (Iran, Libië, Syrië, Jemen), maar er zijn ook enkele verschillen: zo zijn Somalië en Soedan niet meer terug te vinden op de lijst, terwijl Noord-Korea, Tsjaad en Venezuela deze keer wel hun opwachting maken. Voor Somalië komen er wel strengere visaregels.

Het nieuwe decreet zal op 18 oktober voor 90 dagen van kracht gaan voor inwoners van de betrokken landen die de VS willen betreden. Voor Noord-Korea en Syrië geldt het voor alle visa, terwijl voor Iran bijna alle visa worden geweerd, behalve die voor studenten. Vanuit Tsjaad, Libië en Jemen mag niemand met een migranten-, werk of toeristenvisum nog binnen.

Venezolaanse regeringsfunctionarissen en hun familieleden mogen het land niet meer binnen met werk- of toeristenvisa.

Corrigeer

MEER NIEUWS