80 banen bedreigd bij Volvo-toeleverancier in Gent

80 banen bedreigd bij Volvo-toeleverancier in Gent

Foto: fvv

Gent -

Bij Volvo-toeleverancier Benteler Automotive in Gent zijn ongeveer tachtig banen bedreigd. Dat meldt het bedrijf maandag.

De directie van Volvo-toeleverancier Benteler heeft de intentie tot collectief ontslag van zowat tachtig werknemers aangekondigd. Het bedrijf verloor zijn contract met Volvo Car Gent.

De aankondiging is een direct gevolg van de afbouw van de huidig geproduceerde modellen bij Volvo Car Gent en de vermindering van werkgelegenheid die gepaard gaat met de nieuwe koers die het bedrijf wil varen.

Indien de intentie bevestigd wordt, kan de reorganisatie in de eerste helft van 2018 een impact hebben op de werkgelegenheid voor ongeveer een derde van alle medewerkers. Het gaat om ongeveer 80 van het 240-tal banen.

Benteler produceert voor- en achterassen van Volvo-modellen, maar het bedrijf verloor samen met 5 andere toeleveringsbedrijven begin dit jaar het contract voor de Gentse fabriek.

“Het bedrijf is al meer dan een jaar op zoek naar alternatieven voor de fabriek in Gent om de werkgelegenheid maximum te kunnen behouden”, meldt de directie. “Dat onderzoek heeft tot op heden nog geen concreet contract opgeleverd, maar het bedrijf zal de inspanningen blijven verder zetten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees