Man sloeg vrouw jarenlang omdat ze seks weigerde: “Wat zou je zelf doen?”

Man sloeg vrouw jarenlang omdat ze seks weigerde: “Wat zou je zelf doen?”

Themabeeld Foto: ss

Brugge / Oudenburg -

Een 41-jarige Armeniër heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen op zijn partner en hun twee jonge kinderen. Davit S. verklaarde dat hij de vrouw sloeg omdat ze geen seks wilde. Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf.

De politie moest dit voorjaar meermaals tussenbeide komen tijdens hevige ruzies in de woning van het gezin in Oudenburg. De Armeniër ontkende de slagen niet. “Wat zou je zelf doen als je vier jaar geen seks krijgt en ze ook niet voor een inkomen zorgt?”, verklaarde hij aan de politie. Na een nieuwe escalatie werd Davit S. op 24 mei aangehouden door de onderzoeksrechter.

Getuigen bevestigden dat het slachtoffer meermaals bont en blauw werd geslagen. Ook hun kinderen deelden in de klappen. S. zette zijn zoon zelfs eens een mes op de keel. De vrouw van S. verklaarde dat ze geregeld tegen haar zin seks moest hebben, maar heeft die klacht wegens verkrachting intussen wel ingetrokken.

De beklaagde geeft enkel de slagen en verwondingen op zijn echtgenote toe. Volgens zijn advocate Mieke Byttebier stond hij onder grote stress om financieel rond te komen. De verdediging vroeg om een werkstraf. Davit S. zei op de zitting dat hij alles wil goedmaken. “Ik versta dat mijn vrouw een beetje boos is op mij, maar ik wil mijn gezin redden.”

De rechtbank doet uitspraak op 23 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees