Lotto Soudal stelt aanwinst Lawrence Naesen (broer van) voor: “Mijn droom komt nu uit”

Lotto Soudal stelt aanwinst Lawrence Naesen (broer van) voor: “Mijn droom komt nu uit”

Foto: Gregory Van Gansen

Lawrence Naesen rijdt de komende twee jaar voor Lotto Soudal. Dat heeft de wielerploeg maandag bekendgemaakt. Lawrence is de jongere broer van Belgisch kampioen Oliver Naesen (AG2R).

“Mijn droom om op het hoogste niveau te rijden komt nu uit”, reageerde de 25-jarige Naesen, die dit seizoen actief is bij WB Veranclassic Aqua Protect. “Er zijn verschillende redenen waarom Lotto Soudal mij zo aansprak. In een Belgisch team rijden blijft toch speciaal als Belgische renner, bovendien is deze ploeg een gevestigde waarde. Ik ken ook verschillende renners die al voor de ploeg rijden en dat zal de overstap vergemakkelijken.”

“Volgend seizoen zal ik enorm veel kunnen bijleren in wedstrijden van het hoogste niveau”, vervolgde Naesen. “De voorbije jaren heb ik grote stappen gezet en ik wil blijven werken om nog meer progressie te boeken. Het is een motivatie om Oliver te evenaren en zelfs beter te doen. Voor de kijkers is het fijn dat we tegen elkaar kunnen strijden.”

“Lawrence koerst nog niet zo lang, maar hij heeft al blijk gegeven van lef en durf”, verklaarde sportief manager Marc Sergeant. “We hopen dat hij voor een goede schwung kan zorgen binnen de ploeg. Uiteraard geven we Lawrence de nodige tijd om verder te groeien, hij heeft de capaciteiten om een volwaardige WorldTour-renner te worden.”

Naesen, die nog maar vijf jaar koerst, eindigde afgelopen juni op de derde plaats in Ride Bruges, na Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Hij schreef dit jaar ook drie nationale wedstrijden op zijn naam.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.