”Schrik van Dendermonde” voor de rechter: agent stak geld van boetes in eigen zak

”Schrik van Dendermonde” voor de rechter: agent stak geld van boetes in eigen zak

Foto: BELGA

Dendermonde -

Gunther V.N. (40) uit Aalst, gewezen motorrijder van de lokale politie van Dendermonde, verscheen maandag voor de strafrechter. De man stond bekend als “de schrik van Dendermonde” omdat hij “altijd op de loer lag om mensen te beboeten.” Die boetes liet hij meteen cash uitbetalen om het geld in zijn eigen zak te laten verdwijnen.

De zaak kwam aan het licht nadat een benadeelde burger uitleg ging vragen op het politiebureau nadat die een boete had gekregen. Volgens één van de burgerlijke partijen was de beklaagde in die tijd “de schrik van Dendermonde”. “Hij lag altijd op de loer om mensen op de bon te slingeren”, klonk het. “Dat gebeurde ofwel onterecht, ofwel was de boete hoger dan zou moeten. Het geld verdween in zijn zakken.”

V.N. vertelde de rechter dat hij in die periode door een echtscheiding financieel aan de grond zat. “Ik was mezelf niet en heb domme dingen gedaan”, zei hij. De openbaar aanklager vorderde twee jaar cel met probatie-uitstel. V.N., die door de feiten zichzelf met zo’n 3.500 euro verrijkt zou hebben, vroeg zelf om een werkstraf. Vonnis op 13 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees