Oklahoma haalt Carmelo Anthony weg bij de Knicks

Oklahoma haalt Carmelo Anthony weg bij de Knicks

Foto: AP

Oklahoma City Thunder neemt Carmelo Anthony (33) over van de New York Knicks. Dat heeft de NBA-club maandag officieel bevestigd.

In ruil voor de small forward krijgen de Knicks de Turkse center Enes Kanter, forward Doug McDermott en de draft pick voor de tweede ronde van de Chicago Bulls.

Anthony, die in zijn carrière driemaal olympisch goud veroverde, werd al tien keer uitgenodigd voor de All-Star Game. Maar in 14 jaar in de NBA wist hij zich nog nooit tot kampioen te kronen. Van 2003 tot 2011 speelde de in New York geboren Amerikaan voor de Denver Nuggets, waarna hij zes seizoenen het shirt van de Knicks droeg.

Oklahoma City Thunder, dat met Russell Westbrook ook de MVP van vorig seizoen in de rangen heeft, werpt zich met het aantrekken van Anthony en eerder Paul George (die de Indiana Pacers verliet) op als titelkandidaat.

Oklahoma begint op 19 oktober aan het nieuwe NBA-seizoen. Dan gaat Anthony meteen op bezoek bij zijn ex-team New York. Vorig seizoen eindigde Oklahoma op de zesde plaats in de Western Conference, waarna het in de eerste ronde van de play-offs werd uitgeschakeld door Houston.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.