VOETBAL2DE AMATEURKLASSE - Laurenz Simoens FC Gullegem

“Winnen belangrijker, maar af en toe scoren doet wel deugd”

Londerzeel-Gullegem 1-2: bezoekers Wim Vandoorne (links) en Nagim Amini duiken op voor het doel van thuisdoelman Kristof Sulmon. Foto: kms

Gullegem / Wevelgem -

Ondanks de 4-0 stunt tegen Mandel waren ze bij FC Gullegem niet helemaal gerust in de verplaatsing naar Londerzeel, want de Vlaams-Brabanders vernederden vorige week Westhoek met 0-7. Toch gingen de rood-witten vrank en vrij hun kans en daarvoor werden ze beloond met de drie punten.

Halfweg de tweede helft scoorde Laurenz Simoens de gelijkmaker. “Mijn eerste treffer van het seizoen”, zegt de ex-speler van Cercle Brugge. “Net als tegen Mandel speelden we een uitstekende wedstrijd. Toch gingen we met een onterechte 1-0 achterstand de rust in. Tijdens de pauze pepten we elkaar op, want we wisten dat we Londerzeel de baas konden. En zo geschiedde ook. Of ik tevreden ben met mijn eerste treffer? Winnen is belangrijker dan zelf scoren, maar het doet uiteraard wel deugd als je af en toe er eens eentje kan binnen prikken. Scoren is goed voor het vertrouwen. Ik ben wel geen speler die 25 doelpunten per seizoen zal maken. Ik heb andere kwaliteiten en die worden hier naar waarde geschat.”

Met 6 op 6 is de magere start helemaal vergeten. “Ondanks het feit dat we in onze eerste twee wedstrijden aan het kortste eind trokken, hebben we nooit gepanikeerd”, beweert Laurenz Simoens. “Daarvoor loopt hier te veel kwaliteit rond. Er werd en wordt nog steeds hard gewerkt op training en daar plukken we nu de vruchten van. Of ik nog met Cercle Brugge in mijn hoofd zit? Die bladzijde heb ik omgedraaid. Ik zit goed bij FC Gullegem. Ik voel me hier thuis en kom volledig aan mijn trekken.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio