Voetbal1ste amateurklasse - Regi Van AckerSK Deinze

“Jérôme Mezine zoals Zlatan Ibrahimovic”

Deinze / Brugge / Gent -

SK Deinze maakte op het veld van Excelsior Virton haar halve misstap van vorige week tegen Chatelet-Farciennes goed. De oranjehemden haalden het in het verre Luxemburg met 0-3 en staan met zeven punten op twaalf opnieuw in de top zes van de rangschikking.

“We overleefden zonder kleerscheuren een furieus eerste kwartier van Virton”, aldus coach Regi Van Acker. “De storm van de thuisploeg ging snel liggen waarna wij beter zijn gaan combineren. Kort voor de rust trapte Jérôme Mezine ons met een fraai doelpunt op voorsprong. Een treffer die hij had afgekeken van Zlatan Ibrahimovic door vanaf de middenlijn de doelman te verrassen.”

“We hielden na de herneming de controle over de partij. We wisten dat hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer risico's Virton zou nemen. Mezine scoorde zijn tweede treffer van de avond waarna onze doelman Tom Vandenberghe ons met een goede reflex voor de aansluitingstreffer behoedde. Bij 1-2 hadden we nog een warm laatste kwartier gekregen. In de slotfase legde Steve Bael de eindstand vast.”

“We hadden onze ploeg voorin aangepast. Mezine speelde diep in de spits en kreeg in de rug de steun van Bael. Beide jongens hebben hun taak uitstekend vervuld. Ook Youssef Challouk speelde een sterke wedstrijd en bewees dat hij iedere week beter wordt.”

“We hadden na de te vermijden halve nederlaag tegen Chatelet-Farciennes nood aan een overwinning. We deden in Virton wat we moesten doen en sloten opnieuw bij de andere ambitieuze ploegen aan. Het is nu zaak om die positieve lijn in de komende thuismatch tegen ASV Geel door te trekken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio