In drie dagen tijd eten en drinken voor meer dan 900.000 euro

Brugge -

Kookeet 2017 zit er op, en dat zal ook uw portemonnee geweten hebben. Op drie dagen tijd werd voor zowat 900.000 euro gegeten en gedronken. “Een topeditie op alle vlakken”, klinkt het.

Welgeteld 277.760 euro op zaterdag, 329.722 euro op zondag, en op maandag – traditioneel de tweede drukste dag – een bedrag daartussenin: zo hard rinkelde de kassa op Kookeet de voorbije drie dagen. Harder nog dan vorig jaar, want de verkoop van jetons steeg op zondag met 5 procent en op zaterdag zelfs met 9 procent. Of om het in bordjes uit te drukken: de 32 standhouders hebben er meer dan 150.000 bereid.

Lange rijen waren er onder andere voor Likoké van gastchef Piet Huysentruyt, de opvallende creaties van Dominique Persoone en de culinaire mac and cheese van Sans Cravate. Ook bij 't Zwaantje was het alle hens aan dek. Voor de fijnproevers was het aanschuiven geblazen voor moelleux van chocolade en sorbet van passievruchten met crumble. “Het is het eerste jaar dat ik een dessert serveer, en ik heb het me nog niet beklaagd. Vorig jaar had ik een gerecht met varkenswangen en dat sloeg wat minder aan. Maar chocolade: wie lust dat nu niet?”, zegt chef Geert Vanhee, die zijn acht medewerkers in de keuken meer dan nodig had.

Op maandagavond bleef het nog tot het einde gezellig druk. Sinds zaterdag kreeg het eetdorp aan de achterkant van het station tussen de 105.000 en de 120.000 bezoekers over de vloer, zegt schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V). “Drie dagen lang zagen we alleen maar prachtig weer, gelukkige gezichten en fantastische reclame voor de Brugse restaurants. Ook over de vernieuwde opstelling was er alleen maar positieve commentaar. Het was een topeditie op alle vlakken.”

Ook op financieel vlak dus. Verwacht wordt dat de totale omzet dit jaar zal stijgen naar 1,3 miljoen euro, kosten voor onder andere veiligheid, personeel en terreinopbouw inbegrepen. “Groeien is geen streefdoel meer, het mag ook niet te druk worden. Gezellig druk zoals de voorbije editie, dat is ideaal.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio