Minderjarigen slaan man ziekenhuis in: “Op café hebben ze me nog vriendelijk begroet”

Minderjarigen slaan man ziekenhuis in: “Op café hebben ze me nog vriendelijk begroet”

Paul Stampaert werd zwaar toegetakeld door de jongeren. Foto: vln

Gistel / Koekelare -

De 48-jarige Paul Stampaert werd zondagnacht aangevallen door twee minderjarigen toen hij met zijn fiets op weg was naar huis. Zij stalen zeshonderd euro en takelden de man stevig toe. De daders werden opgespoord en kwamen inmiddels voor de rechter.

Paul Stampaert was zondagnacht omstreeks 1.30 uur met zijn fiets op weg naar zijn woning in Moere toen hij plots door twee jongeren werd aangepakt. “Na een werkdag in restaurant De Inktpot in Koekelare was ik nog iets gaan drinken in café Monroe. Daar had ik de jongeren al gezien. We hadden elkaar vriendelijk begroet.”

Toen Stampaert via de Moerestraat terug naar huis wou fietsen, werd hij echter opnieuw omringd door de jongeren. “Ze blokkeerden me de weg en trakteerden mij op enkele rake klappen en schoppen.” Uit zijn zakken werd zeshonderd euro gestolen.

Huur betalen

“Ik zou op maandag de huur betalen aan mijn huisbaas en had daarom zoveel geld op zak”, legt Stampaert uit. Het groepje liet de man na de aanval gewond achter op straat. Stampaert hield daarna een langsrijdende wagen tegen.

Ook baas restaurant aangevallen

De bestuurder belde de hulpdiensten op en de 48-jarige Moerenaar werd naar het ziekenhuis in Torhout gevoerd. Daar werden enkele gekneusde ribben en verwondingen in het aangezicht vastgesteld. “Na het voorval was ik serieus groggy”, herinnert het slachtoffer nog.

Het is de tweede keer in enkele weken tijd dat er iemand van restaurant De Inktpot zwaar aangepakt wordt.

“Enkele weken geleden werd mijn baas ook aangevallen door dezelfde jongeren. Alles draait om geld. Een van hen werkte ooit in het restaurant en beweert dat hij nog geld moet”, verklaart Stampaert.

Hij is inmiddels al terug van het ziekenhuis. Doordat het restaurant op maandag gesloten is, moest hij gisteren niet werken.

Minder dan twee uur na de feiten vond de politie de daders van het voorval terug. Het gaat om twee minderjarigen van zestien en zeventien jaar uit Koekelare. Zij kwamen gisteren al voor de jeugdrechter. “Hopelijk mag het nu eens ophouden”, besluit Stampaert.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees