VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE A SK PEPINGEN-HALLE - Sergei Deweerdt voorkomt nog zwaardere verliescijfers

“Er is zeker nog geen man overboord”

“Er is zeker nog geen man overboord”

Sergei Deweerdt: “We kregen een moeilijk openingsprogramma voorgeschoteld.” Foto: GEERT TRESIGNIE

Halle -

Hoe goed Sergei Deweerdt ook keepte, de Relegemnaar kon niet vermijden dat een sterk Sint-Eloois-Winkel op een drafje met 1-3 de volle pot pakte. De West-Vlaamse ploeg was trouwens meer dan een maatje te groot.

“Ik stond precies in een schietkraam in een wedstrijd met vooral eenrichtingsvoetbal”, zegt doelman Sergei Deweerdt, die onberispelijk speelde en uitpakte met heel wat knappe reddingen.

“Vooral in de tweede helft creëerden de bezoekers heel wat kansen. Voor de rust kregen we het zwaar te verduren op stilstaande fases. We slikten alweer twee goals na een hoekschop en dat zou niet mogen. Het heeft natuurlijk veel met gestalte te maken en de afwezigheid van de geblesseerden Sébastien Lheureux, Yoan Yangassa en Steven Testaert laat zich natuurlijk gevoelen. Het zijn spelers met de nodige ervaring en die kopbalsterk zijn. Voorts ontbrak het ons ook aan scherpte in de zestien. En net in de zestien komt de waarheid naar boven, zowel in defensief als in offensief opzicht. Daar worden de prijzen uitgedeeld en zowel voorin als achterin schoten we te kort.”

“En toch laaide in de tweede helft plots de hoop weer op. Ondanks de bezoekende kansen was het nog steeds 0-2 toen de ingevallen Yassine Badi milderde. Plots geloofden we erin misschien toch nog iets te kunnen rapen, maar al snel werd het 1-3 en was het over en uit.”

“Met één puntje delen we intussen de laatste plaats met Bornem. Na de hoopgevende 0-0 op de openingsdag op Brakel incasseerden we immers drie zware nederlagen met een 1-4 tegen Rupel Boom, 4-0 op Sint-Niklaas en nu 1-3 tegen Sint-Eloois-Winkel. We mogen evenwel niet dramatiseren. Er is nog geen man overboord, maar we moeten wel zo vlug mogelijk een eerste zege pakken. We kregen een moeilijk openingsprogramma voorgeschoteld en we zullen de punten moeten pakken tegen de ploegen van ons niveau. De vele afwezigen spelen ons intussen natuurlijk ook parten. De ziekenboeg is immers goed bevolkt. Ik wanhoop echter niet dat eens compleet we ons mannetje zullen staan. Het is ook aanpassen aan de reeks hoger. We zullen het echter van werkvoetbal moeten hebben en er met een stevig blok moeten tegenaan gaan.”

“Zondag op Westhoek wordt het alle hens aan dek. We krijgen een nieuwe kans om ons te bewijzen. Twee jaar terug speelde ik met Pepingen al op Westhoek. We verloren toen met 2-1 in de eerste wedstrijd van Geert Criquielion, die toen net het trainersroer had overgenomen van Patrick Vanderpoorten. Een zege mag niet lang uitblijven, maar een puntje op Westhoek zou al mooi zijn.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio