Oom sleepte de barbecue naar buiten, toen zag hij zijn nichtje

Oom sleepte de barbecue naar buiten, toen zag hij zijn nichtje

Foto: rr

Zemst -

Julie M. (27) werd gisteren in verdenking gesteld voor moord op haar dochtertje Pari (2) zondag in haar huis in Eppegem. Het was de oom van het slachtoffertje die het lichaam van zijn nichtje in een barbecueset ontdekte. Samen met een vriend was hij verwittigd voor brand. De twee haalden nietsvermoedend de brandende barbecueset uit de garage.

Het was een van de buren die zondagnamiddag een brandgeur opmerkte die uit de mooie villa in de Brusselsesteenweg in Eppegem leek te komen. De buur waarschuwde Trésor, de nonkel van Pari, die bij de ­familie inwoont. Trésor kwam onmiddellijk ter plaatse, samen met een vriend.

De twee mannen zagen een rookpluim van onder de garagepoort opstijgen. Ze openden de deur en zagen de brandende barbecueset staan. Ze sleurden hem naar buiten en merkten dan pas dat in de grote kuip een verkoold lichaam lag. De angst sloeg hen om het hart.

Job in Londen

In de gang troffen zij Julie aan, verdwaasd, haast bewusteloos door het inademen van de rook. Wat de jonge ­moeder nog kon vertellen, liet meteen vrezen dat het lichaam in de barbecue dat van haar ­eigen dochtertje was en dat ze haar dochter van het leven had beroofd.

Hoe ze zo tot wanhoop werd gedreven, is nog niet duidelijk. Julie leek de voorbije jaren een gelukkige toekomst te kunnen opbouwen. Ze had haar humaniora doorlopen in het St-Jan Berchmanscollege in Brussel. Daarna volgde ze les op twee hogescholen om haar aanleg voor handel en management bij te schaven. Julie kreeg de kans om in Engeland te tonen wat ze kon. Zij werkte in Londen onder meer in een winkel van kledingketen Burberry. “Ze was een heel gedreven werkkracht, heel sociaal ook en met een bijzondere aanleg voor menselijk contact”, schrijven haar collega’s van toen. “De klanten stelden haar altijd op prijs.”

Jullie leerde in Engeland ook haar grote liefde kennen, Alireza, een man van Iraanse afkomst met wie ze begin 2015 huwde. Samen kregen ze een dochter, Pari.

Echtscheiding

Hun huwelijk liep op de klippen. Julie keerde terug naar België. Ze woonde eerst in Evere, maar verhuisde vervolgens samen met moeder, broer en zus naar de villa in Eppegem. Daar zag ze het zondag plots niet meer zitten. Op een ­moment dat al haar familie­leden het huis hadden verlaten, beroofde ze haar dochtertje van het leven. Daarna zou ze geprobeerd hebben om zelf uit het ­leven te stappen.

Het parket van Halle-Vilvoorde kon gisteren geen ophel­dering brengen over de beweegredenen van de jonge mama. Ook de identiteit van het slachtoffertje wou het gerecht, in afwachting van de resultaten van de autopsie, nog niet bevestigen. Julie werd gisteren in verdenking gesteld voor moord.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan ­terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees