Joy-Anna Thielemans over Instagram-periode: “Ik was meer robot dan mens”

Joy-Anna Thielemans over Instagram-periode: “Ik was meer robot dan mens”

Actrice en presentatrice Joy-Anna Thielemans (25) maakt samen met cabaretier Jan Jaap van der Wal (37) een programma voor het Nederlandse NPO3, waarin ze de gevolgen onderzoeken van de technologische revolutie op de mensheid. In Humo praat Joy-Anna deze week over een kantelpunt in haar leven.

“Mensen komen me vaak zeggen dat ik er zo gelukkig uitzie”, aldus Thielemans. “Vroeger kwamen ze zeggen dat ze op Instagram gezien hadden dat ik gelukkig was. Ik vond alles op het internet zo spannend en exciting, ik wilde het allemaal proberen. Maar ik heb een switch gemaakt en voor rust gekozen. De oplader van mijn smartphone is niet langer mijn navelstreng.”

Opvallende uitspraken voor een jonge vrouw die vroeger zo verknocht was aan haar smartphone en elke minuut uit haar leven met de wereld deelde. “Die ommezwaai was nodig. Ik was meer robot dan mens. Ik deed te veel, ging te hard. Er waren alarmsignalen: in slaap vallen in de auto, op een vrije dag niet uit bed geraken. Ik begon te beseffen dat ik mijn leven volpropte en niets nog tot me liet doordringen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS