Sofie De Vuyst: “Dokters geven me hoop dat ik volledig zal genezen”

Sofie De Vuyst: “Dokters geven me hoop dat ik volledig zal genezen”

Foto: pn

Het einde van een lijdensweg komt in zich voor Sofie De Vuyst. “Drie maanden na mijn zware val op training kan ik eindelijk zeggen dat het beter met me gaat”.

"Ik heb zo'n drie maanden zo goed als niets kunnen doen. Gelukkig kon ik rekenen op mijn vriend Bart en mijn ouders. En familie, vrienden en vele andere mensen. De steun die ik uit verschillende hoeken mocht ontvangen was enorm. Om het herstel te bevorderen mocht ik bijvoorbeeld niet te lang stappen. Daarom heb ik veel rust genomen in mijn thuis geplaatst ziekenhuisbed. De laatste scans toonden aan dat het herstel goed verloopt. De breuk aan mijn schedel is zelfs al goed geheeld en ik heb nu enkel nog een zachte halskraag. Ook de breuken en indeukingen aan mijn vier wervels zijn goed aan het herstellen" vertelt de renster uit Herzele.

"Ik mag van de dokters al wat wandelen en ben ook op de rollen al wat aan het fietsen in een rechtopzittende houding zonder de rug te belasten. Maar wat het meest deugd doet is gewoon terug wat wandelen in de natuur en niet constant in bed te moeten liggen. Ik kan terug zelf douchen en me aankleden. En volgende week mag ik starten met heel lichte kine, enkel wat mobilisatie de eerste weken. Allemaal stapjes vooruit dus die heel veel deugd doen". Zaterdag werd het wereldkampioenschap in Bergen dus verreden zonder Sofie De Vuyst. "Het deed wel pijn het WK te moeten missen. Na zeven opeenvolgende selecties is het jammer dat pech me nu afremt. Zeker omdat ik voelde dat ik dit jaar een stap voorwaarts had gezet op internationaal niveau. Maar ik heb het parcours van het WK van volgend jaar in Innsbruck gezien en dat parcours spreekt me zelfs nog meer aan" gaat de wederhelft van profrenner Bart De Clercq verder.

"Hieruit kan je dus besluiten dat ik volgend jaar zeker nog ga koersen. Ik wil op deze manier niet stoppen en ben enorm gemotiveerd om in goede conditie terug aan de start te staan van de Omloop het Nieuwsblad. De dokters hebben me ook hoop gegeven dat ik volledig zal herstellen. Aan motivatie en energie ontbreekt het me zeker niet. Ik weet al waar ik volgend seizoen zal koersen, maar deze ploeg wil dit graag zelf bekend maken. Ik ben wel ongelofelijk blij met het vertrouwen van deze ploeg" vertelt Sofie De Vuyst die haar verblijf bij Lares-Waowdeals verlengde tot 2018. Nog opbeurend nieuws voor Sofie De Vuyst was de mededeling dat ze op 18 augustus volgend jaar in Herzele zowaar haar eigen Grote Prijs krijgt, een UCI-koers dan nog wel. "Toen ik dat nieuws was dit een extra-stimulans om door te bijten"

Corrigeer