Beauty

Met deze make-upfoutjes lijk je ouder dan je bent

Met deze make-upfoutjes lijk je ouder dan je bent

Foto: Shutterstock

Ouder worden kan je niet vermijden, maar er ouder uitzien dan je bent door make-up verkeerd te gebruiken gelukkig wel. Experts zetten de meestvoorkomende fouten op een rij zodat je die in de toekomst kan vermijden en er dus een pak jonger uitziet.

“Naarmate je ouder wordt, kan je natuurlijke liplijn vervagen. Daardoor is het mogelijk dat je lippenstift uitloopt. Met een transparante lipliner van de nieuwste generatie, voorkom je deze blunder”, zegt de Amerikaanse make-upartieste Chrisanne Davis aan modesite Refinery 29. Als je ouder bent, ogen je lippen ook dunner. “Let op met knalkleuren, donkere of metallic tinten: ze zijn vaak te zwaar. Ga liever voor een natuurlijk roze gloss die je lippen optisch voller maken.”

Met deze make-upfoutjes lijk je ouder dan je bent
Foto: Shutterstock

Niet te zwaar

Te zware fond de teint kan je optisch verouderen. “Ga voor een lichte foundation of een getinte dagcrème voor een fris resultaat. Druk met een vochtig sponsje in de zone waar je rimpels hebt om overbodig product weg te halen. Maak dat je huid steeds voldoende gehydrateerd is, dat draagt ook bij tot een jeugdigere uitstraling.” Volgens visagiste Sandy Linter moet je ook opletten met te lichte fond de teint. “Die kan fijne lijntjes beklemtonen”, zegt ze. Laat je dus goed adviseren in de winkel.

Met concealer mag je niet overdrijven. “De huid onder de ogen wordt dunner met de jaren. Smeer je een te donker product, dan lijkt je huis wel als beton. Hou het licht en breng aan met een borsteltje. Daarmee kan je het product beter verspreiden. Breng enkel aan op de donkere zones”, aldus Linter. Gebruik matterend poeder enkel om een glimmende neus en kin te verminderen, niet op je hele gezicht. De reden? Het maakt de huid droog en accentueert rimpels.

Met deze make-upfoutjes lijk je ouder dan je bent
Foto: Shutterstock

Een open blik

Breng blush niet aan op de appeltjes van je wangen, maar hoger op de jukbeenderen. Mijd product te dicht bij je neus en kies je kleur slim. “Donkere blush is uit den boze. Een zachtroze tint flatteert zo goed als elke huidskleur en maakt de look fris”, zegt Linter. Wat oogschaduw betreft: ga niet te wild met glitter in de buitenste ooghoeken, want ze zullen de aandacht op je lachrimpels vestigen. Blijf in de binnenste ooghoeken of in het midden van je ooglid.

Voorkom mascara op je onderste wimpers, anders worden kraaienpootjes en donkere kringen duidelijker. Ga voor gitzwarte mascara op de bovenste wimpers. Die doet het wit van je ogen witter lijken. Vergeet de wimperkruller niet. Gekrulde wimpers maken je blik open, wat gepaard gaat met een jongere look. Hetzelfde geldt voor eyeliner: mijd het onderste ooglid, focus op het bovenste. Probeer een cateye, die gaat het oog optisch liften.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees